Hlavní obsah

Jarní lekce líčení: Naučte se s námi krok po kroku tři nové looky!

Foto: Eva Malúšová

Zajímá vás podrobný návod? Krok za krokem si ho můžete prohlédnout ve fotogaleriiFoto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítejte na první jarní beauty lekci! Připravte si štětečky, vytáhněte oblíbené rtěnky a dobře zkontrolujte, jestli vám nechybí bronzer a paletky s očními stíny. Naučíme vás totiž rovnou tři nové looky.

Článek

Pokud si rády pohráváte s malovátky, bude vás tenhle rychlokurz zaručeně bavit. Vizážistka Janka Letková vás totiž provede líčením, které bodovalo na jarních přehlídkách. Na každý den se perfektně hodí kombinace bronzu a lesku, a když budete chtít vyzkoušet něco výraznějšího, můžete si vybrat mezi růžovýma očima a dvoubarevnými rty. Můžeme začít?

Bronz & šťavnatá pleť

Dva oblíbené jarní looky se spojily v jeden! Pokud nemáte výrazně pórovitou nebo problematickou pleť, přidejte k bronzu trochu lesku. Samotné líčení je pár tahů, práci si proto o to víc dejte s přípravou pleti. Vyzkoušet můžete tip vizážistky Janky, která místo krému použila trochu hydratační, nesmývající se masky, nebo se vyzbrojte rozjasňující podkladovou bází.

Make-up volte hydratační nebo opět s rozjasňujícími účinky. Musí si sednout s podkladem tak, aby ho nezastínil, což by například make-up s matným finišem udělal. S jeho množstvím šetřete a nedokonalosti raději zvlášť zakamuflujte korektorem. Pro dokonalý efekt ještě použijte rozjasňující korektor na oční okolí.

S dokonalou pletí už se můžete pustit dál. Na víčka naneste hnědý perleťový stín, upravte obočí, a pokud chcete vyzkoušet něco nového, včešte do něj trochu zlaté barvy (více se dozvíte v postupu). Na rty použijte jen balzám nebo to udělejte stejně jako naše vizážistka a sáhněte po výživném olejíčku – třeba arganovém. A ano, řasenku můžete vynechat.

Foto: Eva Malúšová

Nenechávejte ho o samotě! Bronzovému líčení vyloženě svědčí společnost svěží, lesklé pletiFoto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. zklidňující hydratační maska Avène, 499 Kč, 2. rozjasňující make-up Teint Miracle, Lancôme, 1290 Kč, 3. bronzující pudr Terracotta Powder v odstínu Mocha Taste 04, Note, 280 Kč, 4. krémové oční stíny s dlouhou výdrží Core Color Cream, odstín Birthday Suit, Benefit, prodává Sephora, 550 Kč, 5. oční stíny v tužce Scandaleyes, odstín 002 Bulletproof Beige, Rimmel, 109 KčFoto: archiv firem

Přesun růžové

Na rty ji určitě umisťujete často, co se ale tentokrát zkusit soustředit na oči? Růžová na víčkách je v kurzu a my vám ukážeme odvážnou variantu, zahrnující výrazný stín a linku. S tóny obou barev si samozřejmě můžete pohrát. Vizážistka Janka sáhla po ostře růžové na pohyblivém víčku a pokračovala se světlejší krémovou linkou.

Při práci se sytými barvami, kdy je zapotřebí naprosté preciznosti, si můžete snadno vypomoct. K vnějšímu koutku oka do tvaru linky přilepte náplast, která vám pomůže udržet požadovanou linii (fotku najdete v galerii). Výrazně nalíčené oči doplňte tělovou rtěnkou a trochou krémové meruňkové tvářenky.

Foto: Eva Malúšová

Růžová sluší i očím! A zkombinovat můžete rovnou dva různé odstínyFoto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. tekutý make-up Hello Flawless - Oxygen Wow, Benefit, prodává Sephora, 1190 Kč, 2. vysoce koncentrovaný pudr – pigment MAC, odstín Process Magenta, 650 Kč, 3. oční linka Vivid Brights Liner, odstín Petal Pastel Pink, 139 Kč, 4. rozjasňující krémová tvářenka Bright Idea Stick, odstín Pinkie Dust, NYX, 219 Kč, 5. rtěnka Color Riche, Collection Privée, odstín J.Lo´s Nude, L´Oreal, 245 KčFoto: archiv firem

Rty v různých odstínech

Kombinování dvou barev na rtech jsme vám představovali už v článku o jarních rtěnkových trendech. A dnes vám ukážeme, jak se do tohoto looku můžete pustit samy. Na modelce vidíte, jak vypadá kombinace oranžové a ryzí červené, i tentokrát ale můžete sáhnout po svých barevných favoritech. Tato technika, kdy se líčí horní a spodní ret jinou barvou, není o nic těžší než běžný nátěr a oproti takovým ombré rtům je to hračka. Pozor, odolejte pokušení a neobtiskujte rty tak, jak jste zvyklé. Veškerá snaha by přišla nazmar.

S dalšími líčidly opět šetřete, kromě dokonalého make-upu už potřebujete jen tvářenku, ideálně krémovou, a řasenku. Mimochodem, pokud máte chuť a čas experimentovat, domalujte si mezi spodní řasy ještě pár falešných. Nejlépe se vám bude pracovat s tenčí fixou.

Foto: Eva Malúšová

Červenou, nebo oranžovou? Tentokrát můžete použít rtěnky obě!Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. rtěnka Audacious Lipstick, odstín Geraldine, NARS, prodává Sephora, 870 Kč, 2. zvláčňující rtěnka Color Sensational, odstín 965 Siren in Scarlett Matte, Maybelline, 159 Kč, 3. řasenka Cinescope, Sephora, 410 Kč, 4. fix na oči Precise Black – Black Sensation, Dermacol, 99 Kč, 5. krémová tvářenka NYX, odstín Orange, 225 KčFoto: archiv firem

Náš tým

  • Styling - Mariya Patrovská
  • Vizáž - Janka Letková
  • Modelka - Veronika Marková (Czechoslovak Models)

Které líčení vás zaujalo nejvíce? Napište nám!

Reklama

Načítám