Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Fazolky jsou nedoceněná zelenina, která má blahodárný vliv na náš organizmus. Udělejte něco pro své zdraví a připravte si lehký fazolový salát.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g fazolových lusků
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Fazolky očistěte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka a slijte je. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Promíchejte s fazolkami, provensálským kořením, olejem a octem, osolte a opepřete.

Tip

Když fazolky ihned po uvaření zprudka zchladíte, zachovají si  pěknou barvu a také nebudou dále měknout.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie369,88 kJ
Bílkoviny1,44 g
Tuky7,01 g
Sacharidy4,67 g
Sůl0,78 g
SAFA1,09 g
Vláknina2,46 g
Cukry1,74 g

Načítám