Hlavní obsah

Feng šuej platí i v módě. Víme, jak na to!

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starodávnému čínskému učení jsme se rozhodli běžně naslouchat při zařizování domácnosti i kanceláře. A principy feng-šuej můžeme uplatnit i ve vlastním šatníku. Dokáže ale obyčejné oblečení nastolit životní harmonii, urovnat mezilidské vztahy nebo snad zlepšit vaše zdraví?

Článek

Věci, kterými se denně obklopujete, mají vliv na vaši náladu i na to, jakou energii šíříte do okolí. Mějte kolem sebe tedy jen takové, které budou do vašeho života vysílat pozitivní vibrace. Pomocí zásad feng-šuej můžete svou skříň proměnit v oázu klidu a pohody. Abyste si přivolaly úspěch a štěstí, je zapotřebí vypočítat si osobní číslo Ming Kwa, vycházející z roku narození.

Sečtěte dvě poslední číslice vašeho roku narození a proces opakujte, dokud vám nezůstane jedna cifra. Ženy k výsledku připočítají číslo 5, muži výsledek odečítají od čísla 10. Pokud vám po tomto úkonu vyšlo dvojciferné číslo, opět obě číslice sečtěte. Jestliže vám jako výsledek vyšlo číslo 5, které nemá směr, ženy jej nahradí číslem 8 a muži číslem 2.

Nyní se podívejte, který z přírodních elementů vás ovlivňuje.

Výsledné číslo 1: Voda 

Lidem tohoto živlu mají na ramínkách viset šaty nejlépe v modré a černé barvě. Slušet vám budou doplňky v kovových odstínech stříbrné i zlaté a z látek vybírejte vzdušné a splývavé, aby vás nijak neomezovaly v pohybu. Vhodné materiály jsou pro vás bavlna, šifon, krajka, hedvábí či satén. Vyhýbejte se ale tónům země. Ta je s vodou nekompatibilní stejně jako dřevo. Žlutá, hnědá a zelená vás mohou zbytečně vyčerpávat, proto je z šatníku raději vyhoďte.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Plavky, Cellbes, 999 Kč, 2. Top, Stradivarius, 449 Kč, 3. Šatový overal, Zara, 1299 Kč, 4. Kabelka, H&M, 749 Kč, 5. Náušnice, Mango, 399 Kč Foto: Archiv firem

Výsledné číslo 2, 8: Země 

Planeta Země spojuje vše živé, a proto si i vy můžete dovolit kombinovat zdánlivě nekombinovatelné. Vaši krásu podtrhnou odstíny hnědé, béžové, žluté, které skvěle korespondují s ohnivými tóny oranžové, růžové, červené, zlaté, fialové i bílé. Oslabit vás naopak mohou barvy elementu kovu, takže pozor na stříbrnou, zlatou, měděnou či zelenou. Z materiálů vám pak nejvíce sedne buklé, žinylka, manšestr, len, tvíd nebo samet.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Sametový top, Bershka, 299 Kč, 2. Sametové kalhoty, H&M, 849 Kč, 3. Kabát, Stradivarius, 1199 Kč, 4. Kabelka, Deichmann, 499 Kč, 5. Šátek, Lindex, 199 Kč Foto: Archiv firem

Výsledné číslo 3 a 4: Dřevo 

Vaše barvy jsou snad ty nejkrásnější z celé škály odstínů. Řadí se mezi ně nude, béžová, smaragdová, olivová a světle i neonově zelená. Vyniknou v kombinaci s různými variacemi modré. Protože oheň dokáže dřevo spálit na uhel, vyvarujte se červených a oranžových akcentů. Oblečení, které nosíte, by vám mělo dopřát pocit pohodlí a relaxace. Ideálním materiálem je tedy bambus, flanel, len, organická bavlna, hedvábí nebo vlna. Ze vzorů vám budou slušet květinové potisky nebo proužky.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Lněné tričko, Vero Moda (prodává Zoot), 599 Kč, 2. Konopné tenisky, Bohempia, 2400 Kč, 3. Kabát, F&F, 599 Kč, 4. Rycyklovaný batoh, Zara, 1599 Kč, 5. Náhrdelník, BeWooden, 499 KčFoto: Archiv firem

Výsledné číslo 6 a 7: Kov 

Lidé kovového prvku milují módní trendy a rozhodně na nich nešetří. Oblečení považují za investici, proto by vám v garderóbě neměly chybět nesmrtelné kousky. Zazáříte především v barvách typických pro kov, tedy měděné, stříbrné, zlaté, ale i zrzavé. Doplňovat je můžete o tóny hnědé či žluté. Tabu pro vás představuje modrá, černá, červená, oranžová a fialová. Co se týče tkanin, je pro vás hlavní směrnicí elegance. Poohlédněte se po bavlně, krajce, kůži, hedvábí, vlně a saténu.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Saténový bomber, Zara, 1299 Kč, 2. Saténové lodičky, Dune London (prodává Zoot), 3199 Kč, 3. Šaty, Reserved, 1499 Kč, 4. Kabelka, Orsay, 549 Kč, 5. Náušnice, Swarovski, 1290 Kč Foto: Archiv firem

Výsledné číslo 9: Oheň 

Asi není překvapením, že oheň je vášnivý, divoký a nepředvídatelný. Tyto vlastnosti se pokuste převést i do svých modelů, jen tak se budete cítit sebevědomě. Zůstaňte věrny energetickým barvám, jako je oranžová, červená, růžová, fialová a bílá, ale okořeňte je špetkou zelené. Metalické a modré doplňky raději obejděte obloukem, mohou vás během okamžiku vyvést z vnitřní rovnováhy. Příjemné a elegantní materiály podpoří vaši přirozenou přitažlivost, proto vsaďte na bavlnu, umělou kožešinu, kůži, satén, hedvábí či vlnu.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Svetr, F&F, 599 Kč, 2. Tenisky, Bershka, 1299 Kč, 3. Kabát, H&M, 1999 Kč, 4. Psaníčko, Marks & Spencer, 1299 Kč, 5. Bavlněné kalhoty, Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Jaké číslo Ming Kwa vyšlo vám? A sedí to i na vás?

Reklama

Načítám