Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kvete vám na zahradě či balkoně levandule? Použijte ji pro výrobu luxusních domácích sladkostí! Nás úplně odzbrojila bábovka.

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 15 stonků levandule
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 150 g polohrubé mouky
    1
  • 150 g hladké mouky
    1
  • 4 ks vejce
    3
  • 150 g cukru krupice
  • 250 g polotučného tvarohu
    7
  • 200 g másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 170 stupňů. Levandulové kvítky otrhejte, dejte je do mísy spolu s moukami, sáčkem prášku do pečiva, vanilkovým cukrem a promíchejte.

02.

Celá vejce utřete s cukrem a máslem, přimíchejte tvaroh a nakonec i sypkou směs.

03.

Těsto nalijte do formy (pokud je to nutné, vymažte ji a vysypte hrubou moukou). Pečte asi 45-50 minut. Uvidíte, jak už během pečení bude vaše kuchyň krásně vonět!

Zasadili jste si levanduli? Podívejte se, na co vše ji kromě pečení můžete použít.

Související témata:

Načítám