Hlavní obsah

Levandulová bábovka s tvarohem

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Kvete vám na zahradě či balkoně levandule? Použijte ji pro výrobu luxusních domácích sladkostí! Nás úplně odzbrojila bábovka.

Ingredience pro:
1 bábovku
  • 15 stonků levandule
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 200 g másla
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 170 stupňů. Levandulové kvítky otrhejte, dejte je do mísy spolu s moukami, sáčkem prášku do pečiva, vanilkovým cukrem a promíchejte.

Krok 2: Celá vejce utřete s cukrem a máslem, přimíchejte tvaroh a nakonec i sypkou směs.

Krok 3: Těsto nalijte do formy (pokud je to nutné, vymažte ji a vysypte hrubou moukou). Pečte asi 45-50 minut. Uvidíte, jak už během pečení bude vaše kuchyň krásně vonět!

Zasadili jste si levanduli? Podívejte se, na co vše ji kromě pečení můžete použít.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek