Hlavní obsah

Flirt! Je to pozvánka do postele?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Flirt je hra, která vás potěšíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svobodná, zadaná nebo vdaná, flirtu se nebraňte! Troška koketérie je jen kořením života, nezávazná hra, která z vás nedělá žádnou „takovou". Nestyďte se za to, že vás potěší obdiv, uznání či zájem cizího muže, je to jen kapička radosti v šedavém dni. Jen se to nesmí vymknout určitým pravidlům.

Článek

Slovo flirt vzniklo z latinského flos čili květina a přijmout květinu, která vás potěší, na to máte právo. Flirt, nebo chcete-li nevinné laškování, je velmi příjemná zábava, která nestojí ani korunu, k ničemu nezavazuje, neškodí zdraví, těší obě strany a přináší pocit dobrodružství. Je to směsice gest, úsměvů, letmých doteků a vsunutých slůvek. Koketovat můžete i s kolegy na pracovišti, aby se trochu prozářila nudná atmosféra. Nic to neznamená a uvolní to vztahy. Co je na tom, když vám kolega pochválí nový kostým? K flirtování potřebujete jen vhodného společníka, se kterým jste v tu chvíli naladěna na stejné vlně, jste na správném místě a ve správnou dobu. A také udržet na uzdě míru výzvy do hry.

Aby se flirt nevymkl z rukou

Zásadně NEkontaktovat

To platí u muže, o kterém se můžete domnívat, že vám od něj hrozí nebezpečí, že si to vyloží po svém. Nepouštějte se do laškování se známým sukničkářem, který by si vaše jednání okamžitě rád přeložil jako přímou výzvu. Stejně tak se pro flirt nehodí upracovaný kolega, který sotva zvedne oči od počítače, a když narazí na váš mnohoznačný úsměv, získá dojem, že jste se zbláznila. Nebudete riskovat ani u člověka jinak milého, který má právě osobní trable a špatnou náladu. Mohl by vás poslat do háje.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dobře si vyberte protějšekFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Zásadně NE na tělo

Pokud zvolený protějšek nezabere na první pokus o zahájení laškování, už svou výzvu neopakujte. Stala byste se obtížnou, dotěrnou a trapnou. Pečlivě volte formu. Úsměvy, pohledy a slovní výzvy jsou jedna věc, fyzické dotyky sem ale nepatří. Jsou nepatřičné a zavánějí harašením. Své signály vysílejte na délku natažené paže (nebo na vzdálenost napřažených vidlí). Udržujte odstup. Pokud chcete ve flirtu pokročit, je na vás, na ženě, abyste se jako první letmo dotkla.

Zásadně NEvhodní

Jsou muži, kteří si pletou flirt s výzvou a začnou s vulgárními výrazy, oplzlými gesty, neslušnými anekdotami, tykáním a intimními otázkami. Takového vyzývatele hned zpočátku odkažte do patřičných mezí! Můžete ho zpražit pohledem nebo se jen otočit a odkráčet. Možná ho neodhadnete na první pohled, ale určitě na první poslech.

Flirt je báječně jednoduchá a příjemná věc. Může probíhat nepozorovaně v jakémkoli prostředí - v tramvaji, přes celou halu restaurace... Může trvat jen záblesk sekundy nebo se opakovat denně. Nezáleží na věku a na vašem vzhledu, záleží jen na tom, že se někomu líbíte, a to je elixír života. Pijte ho plnými doušky!

Reklama

Související témata:

Načítám