Hlavní obsah

Fotodepilace - past na chloupky

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dejte sbohem věčnému holení chloupkůFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim je nejvhodnější pro odstranění chloupků fotodepilací. Je totiž nejúčinnější a nejbezpečnější v době, kdy nevystavujeme tělo slunci. Udělejte si čas, abyste ho pak nemusela ztrácet neustálým holením. Opakovaná technologie IPL totiž odstraňuje chloupky natrvalo!

Článek

Četnost ošetření

IPL přístroj můžete účinně využít při odstranění chloupků na celém těle. Nejčastěji se však aplikuje při likvidaci chloupků v oblasti obličeje, podpaží a v tříslech. Po 4-6 ošetření dosáhnete výrazné redukce růstu chloupků, které absolvujete v časovém rozpětí od 4 do 8 týdnů. Délka samotného ošetření u podpaží a třísel je asi 10 minut a při odstraňování chloupků na nohou trvá až 60 minut.

Princip IPL

Technologie IPL umožňuje zničení buněk vlasového folikulu prostřednictvím selektivní fototermolýzy. Tento termín se skládá z řeckého slova „foto" = světlo, „termo" = teplo, „lysis" = zničení a „selektiv" = působící pouze místně. Melanin dodává chloupku jeho zabarvení a dovede absorbovat svazek paprsků z proměnlivého pulsního světla. Dojde tak k zahřátí chloupku, aniž by byly poškozeny ostatní tkáně. Zvýšení teploty umožní zničení buněk a z folikulu již nemůže znovu vyrůst chloupek. A o to tady jde.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedPříští léto si užijete bez depilaceOtázka pro kosmetičku

Zeptali jsme se kosmetičky Jany Petrákové ze Salonu Korunka, jak se ošetření IPL krok za krokem provádí a kdy se tento způsob odstraňování chloupků nedoporučuje?

„V první řadě před depilací IPL neodstraňujte chloupky pinzetou ani teplými vosky, ale pouze je holte. Depilovaná oblast se nejprve očistí pleťovou vodou s dezinfekčním účinkem a vyholí se, aby žádné chloupky nevyčuhovaly. Následně se nanese chladicí gel a přiloží se hlavice IPL, po zákroku se místa ošetří zklidňujícím přípravkem. Po několika dnech odumřelé chloupky přirozeně vypadají. V průběhu i po zákrocích se neopalujte a nepoužívejte samoopalovací přípravky asi měsíc po ošetření. Zklidňující pro pokožku je přípravek s aloe vera nebo tee tree.

Ošetření není vhodné v době těhotenství, při epilepsii a diabetu, když je tělo čerstvě oplálené, čerstvě po tetování, při užívání léků na ředění krve a zákrok by neměli podstupovat lidi s přecitlivělostí na světlo."

Podzim je pro fotodepilaci nejvhodnější

Vyzkoušejte metodu IPL na podpaží a třísla, pro které je nejvhodnější. Depilace s IPL je považována za trvalou nebo za dlouhodobou. V průměru se podaří odstranit 85 % chloupků. Nedá se tvrdit, že se jedná o depilaci definitivní, protože z některých folikulů v klidové fázi mohou v budoucnu chloupky opět vyrůst. Zbylé chloupky ale budou jemné a světlé, téměř nepostřehnutelné.

Tedy vzhůru do boje s nechtěnými chloupky!

Reklama

Související témata:

Načítám