Hlavní obsah

Frittata s červenou cibulkou

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Nezapomínejte na cibuli, nejenže nám pomáhá při nachlazení a chřipce, ale také báječně chutná. Připravili jsme pro vás recept, který vašim chuťovým buňkám doslova nedá spát. Uvařte si bramborovou frittatu s červenou cibulkou.

Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl
  • 1 svazek čerstvých bylinek
  • 3 vejce
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 červená cibule
  • 3 brambory
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky o šířce půl centimetru a 10 minut je vařte v osolené vodě. Sceďte je, nechte okapat a několik minut je následně opékejte na pánvi na troše oleje.

Krok 2: Přidejte kostičky anglické slaniny a červenou cibuli rozkrájenou na měsíčky.

Krok 3: Přisypte posekané bylinky a rozšlehaná vejce. Jen krátce promíchejte a nechte frittatu stát.

Krok 4: Posypte ji strouhaným sýrem, nechte asi 5 minut na mírném ohni „dojít“ a podávejte.

ynezorPumanzeSaNyknalC