Hlavní obsah

Ga Kari

Hodnocení:
(21)
Foto: Sasazu
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
2 hodiny
Náročnost
nízká

Všichni milovníci dobré kuchyně a vaření se zajisté chtějí čas od času blýsknout před ostatními. S netradičními recepty pocházejícími z celého světa máte velkou šanci na úspěch. Vyzkoušejte třeba Ga kari podle receptu vyhlášené pražské restaurace SaSaZu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 5 lžic oleje
  • 1 stonek citronové trávy
  • 3 čerstvé chilli papričky
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžička koření pěti vůní
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 l kokosového mléka
  • 100 ml vody
  • 4 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce sezamového oleje
Článek

Postup:

Krok 1: V hrnci rozpalte olej a na něm orestujte citronovou trávu. Chilli papričky podle chuti rozpulte nebo nakrájejte na menší kousky a přidejte do hrnce. Přisypte kari a koření five spice. Přidejte kuře, nakrájené na kusy, a restujte ještě zhruba 10 až 15 minut. Pokud se bude jídlo připalovat, tak ho jen seškrabujte, ale nepřidávejte vodu. Jen tak vynikne chuť kari.

Krok 2: Poté přidejte do hrnce kokosové mléko, vodu, ústřicovou a rybí omáčku. Nechte vařit 90 minut na mírném ohni. 

Krok 3: Poté přidejte sezamový olej a vařte další 2 minuty, ne však déle. Jídlo je pak už hotové. Omáčku stačí slít a podávat s kuřetem. Pokud nespěcháte, připravte omáčku 4 až 5 hodin předem a nechte ji i se všemi ingrediencemi odpočívat a až poté ji slijte. Chuť pak bude ještě lepší.

Tip: Jídlo je možné také podávat například s bramborami nebo batáty. Společně s Ga Kari lze také servírovat například čerstvou mátu a skleněné nudle, zabalené v ledové, salátu, nebo v rýžovém papíru zabalené avokádo, které můžete namáčet v omáčce.

Pokud jsou cizokrajné kuchyně a trochu náročnější vaření váš šálek kávy, pak si nenechte ujít Foodparade, který se koná poslední prázdninový víkend, tedy 31.8.-1.9. v pražském Trojském zámku. Další recepty, které na festivalu můžete ochutnat, najdete zde.

ynezorPumanzeSaNyknalC