Hlavní obsah

Giga víkend: Cvičení, mučení, zábava

Foto: Andrea Medňanská

Autor článku Michal ŠubrFoto: Andrea Medňanská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rok se těším na to, že absolvuji Giga víkend! Bývají dva do roka, na jaře a na podzim. Giga víkendy nejsou ledajaké sportovní akce - potkáte se zde se zajímavými instruktory, různé styly a mnoho hodin cvičení vám dají do těla... Jak proběhl zatím ten poslední, který se konal na sklonku dubna?

Článek

Hvězdy aerobiku na horách

Tentokrát nás bylo fakt hodně. Do vojenského hotelu Bedřichov ve Špindlerově Mlýně přijelo 120 žen a 5 mužů. Za instruktory byla Jana Havrdová, Petra Jandová, až z Moravy přijel Roman Ondrášek a má maličkost Michal Šubr. A protože nás čekalo 11 hodin cvičení, začali jsme makat již v pátek - jako první zahájila Petra Jandová svojí posilovací hodinou, to je vždy nejtěžší. Petra je nadějná tvář českého aerobiku, cvičí ve Studio Coordinator Holmes Place (Smíchov, Černý Most, Karlín, Premium Anděl). Obdržela velký potlesk.

Pak jsem přišel na řadu já. Měl jsem seznamovací Dance aerobik s prvky latino. Ten dav mě překvapil a nervozita stoupla. Pustil jsem svoji oblíbenou hudbu a vše ze mě okamžitě spadlo, když jsem viděl ty úžasné ženy, které pro sebe něco dělají. Prožili jsme krásnou hodinu, jen jsme nestihli poslední blok, to ale nevadilo, naučili jsme se ho druhý den. Po cvičení se buď šlo na večeři, a nebo rovnou za zábavou na místní diskotéky.

Makalo se 11 hodin

Rána jsou krutá a všechny čekaly dvě hodiny. Opět Petra, která měla klasický aerobik, a já jsme je trochu potrápili posilováním, u mě šlo hlavně o bříško, nohy a hýždě. Odpoledně byl volný program - masáže, zkrášlování, bobová dráha, výlety, oběd (vydatný, i zmrzlina), ale od 18.00 nastal opět maraton. Péťa posilování a já taneční sestavu s prvky samby, chachy, jivu. Po tombole od firmy Nike se už ale všichni těšili na Romana Ondráška - velkou hvězdu českého i zahraničního aerobiku. Roman je instruktor aerobiku, tanečních a body and mind forem, instruktor soutěže Miss Aerobik 2007 a 2008. Na Giga víkendu měl dvě hodiny MTV dance a Portdebras. Holky se vše naučily - vypadaly u tance jako hvězdy z videoklipu.

Foto: Andrea Medňanská

Cvičenky všechno hravě zvládlyFoto: Andrea Medňanská

Přestože toho všichni měli až nad hlavu, šlo se opět do víru města a někteří to protáhli až do ranních hodin (některé dámy přišly rovnou na hodinu). Pak že je to relaxační víkend:o) Budík zvoní v 8.00, rychle nasnídat a někteří už jdou na 9.00 na Janu Havrdovou (manažerka reprezentace Českého svazu aerobiku a členka Education Comittee FISAF International, prezentérka mezinárodních kongresu IFAA). Jana zde měla opravdu tvrdou hodinu aerobiku a posilování, kde použila i jako pomůcku ručník (jen si to někdy zkuste). Na závěr power jóga s Janou a já proti ní ve vedlejším sále posilování.

Poté nastalo velké loučení, výměny telefonů a ujištění, že spolu pojedeme i na další akce.

A kdo pro nás Giga víkend připravil?

Cestovní kancelář Capro se svým Capro Teamem. Já s nimi spolupracuji už více než sedm let. Cestovní kancelář se specializuje na zájezdy se cvičením a relaxací v tuzemsku i v zahraničí. Nabízí programy pro klientky a klienty všech věkových skupin, různého zaměření a sportovních úrovní. V CAPRO Teamu jsou osobnosti českého aerobiku, body and mind, tance, bojových umění, masáží, fyzioterapie a dalších oborů zdravého životního stylu.

A co vy, pobudete příště s námi? Pojeďte si trochu užívat, bavit, odpočinout od stresu a hlavně udělat něco pro svoje tělo a duši.

Související témata:

Načítám