Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Ovoňte kachní prsa skořicí, okořeňte kmínem a koriandrem, poduste je na víně a promíchejte s noky. Tohle jídlo vás zahřeje!

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
    3
  • 100 g hladké mouky
    1
  • 500 g kachních prsou
  • 1 ks šalotky
  • 1 dl červeného vína
    12
  • 1 špetka kmínu
  • 1 špetka skořice
  • 1 špetka sušeného koriandru
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst listové petržele
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory (nejlépe varný typ C) uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, nasekaný špenát, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

V pánvi na olivovém oleji osmahněte kousky kachního masa spolu s šalotkou nakrájenou na kolečka. Osolte, opepřete a okořeňte kmínem, skořicí a koriandrem.

04.

Zalijte červeným vínem a trochou vody a vařte, dokud se alkohol nevyvaří. Promíchejte s hotovými gnocchi a podávejte s nasekanou hladkolistou petrželí.

Načítám