Článek
Postup
01.
Kachnu osolte, opepřete, posypte kmínem a v pekáči s víkem pečte asi 4 hodiny při teplotě 120 °C. Poté zvedněte teplotu na 180 °C a 30 minut nebo i déle odkryté dopékejte.
02.
Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, nasekaný špenát, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
03.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
04.
Maso vyjměte a výpek povařte s červeným vínem a přeceďte. Přidejte lžíci studeného másla, které nám omáčku zahustí.
05.
Kachnu rozporcujte, přelijte šťávou a dejte na teplé místo. Kachnu podáváme s gnocchi, které zčásti přelijeme šťávou z červeného vína.