Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pečená kachna, noky a červené víno. Kombinace, která stojí za hřích!

30 min.
Příprava
5 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks kachny
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžíce soli
  • 2 dl červeného vína
Gnocchi
  • 500 g brambor
  • 1 lžička soli
  • 100 g hladké mouky
  • 1 hrst čerstvého listového špenátu
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Kachnu osolte, opepřete, posypte kmínem a v pekáči s víkem pečte asi 4 hodiny při teplotě 120 °C.  Poté zvedněte teplotu na 180 °C a 30 minut nebo i déle  odkryté dopékejte.

02.

Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, nasekaný špenát, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

03.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

04.

Maso vyjměte a výpek povařte s červeným vínem a přeceďte. Přidejte lžíci studeného másla, které nám omáčku zahustí. 

05.

Kachnu rozporcujte, přelijte šťávou a dejte na teplé místo. Kachnu podáváme s gnocchi, které zčásti přelijeme šťávou z červeného vína.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie8 331,43 kJ
Bílkoviny89,84 g
Tuky160,51 g
Sacharidy49,63 g
Sůl7,21 g
SAFA65,84 g
Vláknina3,11 g
Cukry2,34 g

Načítám