Hlavní obsah

Gnocchi zapečené s ořechy

Hodnocení:
(2)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Když se ochladí, přijdou k chuti zapečené pokrmy. Dejte si třeba noky s bešamelem, rajčátky a vlašskými ořechy.

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g gnocchi
  • 300 g cherry rajčátek
  • sůl
  • 3 lžíce másla
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 80 g vyloupaných vlašských ořechů
  • 300 g goudy
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
Článek

Postup:

Krok 1: Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. V kastrůlku rozehřejte máslo, ve kterém rozmíchejte mouku tak, aby vznikla zlatavá jíška. Za stálého míchání přilévejte mléko a vařte, dokud nevznikne bešamel. Ten poté osolte, okořeňte muškátovým oříškem a kmínem, promíchejte s parmazánem a dejte stranou. 

Krok 2: Do vymazané zapékací misky dejte osolené gnocchi, bešamel a zasypte nastrouhanou goudou. Zapékejte 10 minut při 200 °C. Poté dejte navrch rozpůlená cherry rajčátka a vlašské ořechy a zapékejte ještě 10–15 minut dozlatova.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek