Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Když se ochladí, přijdou k chuti zapečené pokrmy. Dejte si třeba noky s bešamelem, rajčátky a vlašskými ořechy.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g gnocchi
    1
  • 300 g cherry rajčat
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 lžíce másla
    7
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 80 g vlašských ořechů
    8
  • 300 g goudy
    7
  • 1/4 hrnku hladké mouky
    1
  • 2 hrnky mléka
    7
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup:

01.

Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. V kastrůlku rozehřejte máslo, ve kterém rozmíchejte mouku tak, aby vznikla zlatavá jíška. Za stálého míchání přilévejte mléko a vařte, dokud nevznikne bešamel. Ten poté osolte, okořeňte muškátovým oříškem a kmínem, promíchejte s parmazánem a dejte stranou. 

02.

Do vymazané zapékací misky dejte osolené gnocchi, bešamel a zasypte nastrouhanou goudou. Zapékejte 10 minut při 200 °C. Poté dejte navrch rozpůlená cherry rajčátka a vlašské ořechy a zapékejte ještě 10–15 minut dozlatova.

Načítám