Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete zapečené brambory? Pusťte se do následující varianty s houbami a klobásou. Provoní vám byt a zaplní žaludky.

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g vyzrálého čedaru
    7
  • 4 stonky jarní cibulky
  • 1 nožka pikantní klobásy
  • 200 g čerstvých hub
  • 1 špetka pepře
  • 1 trochu soli
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 2 stroužky česneku
  • 5 ks brambor
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Brambory oloupejte a nakrájejte na opravdu tenké plátky. Houby očistěte a nakrájejte na kousky, klobásu také rozdělte na půlkolečka.

02.

Do smetany prolisujte česnek a ochuťte ji solí a pepřem. Jarní cibulku nasekejte na kolečka, a už můžete vrstvit.

03.

Dno pekáčku vyložte bramborami, zalijte česnekovou smetanou, následuje opět vrstva brambor, směs hub, klobásy a jarní cibulky. Opět zalijte smetanou a celý postup zopakujte. Poslední vrstvou jsou brambory a plátky čedaru. Pečte minimálně 50 minut.

Houby nejsou pro vás to pravé? Vyzkoušejte gratinované brambory s kozím sýrem.

Související témata:

Načítám