Hlavní obsah

Gratinované brambory s houbami a klobásou

Hodnocení:
(7)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Milujete zapečené brambory? Pusťte se do následující varianty s houbami a klobásou. Provoní vám byt a zaplní žaludky.

Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g vyzrálého čedaru
  • 4 jarní cibulky
  • 1 nožka pikantní klobásy
  • 200 g hub
  • pepř
  • sůl
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • 2 stroužky česneku
  • 5 brambor
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Brambory oloupejte a nakrájejte na opravdu tenké plátky. Houby očistěte a nakrájejte na kousky, klobásu také rozdělte na půlkolečka.

Krok 2: Do smetany prolisujte česnek a ochuťte ji solí a pepřem. Jarní cibulku nasekejte na kolečka, a už můžete vrstvit.

Krok 3: Dno pekáčku vyložte bramborami, zalijte česnekovou smetanou, následuje opět vrstva brambor, směs hub, klobásy a jarní cibulky. Opět zalijte smetanou a celý postup zopakujte. Poslední vrstvou jsou brambory a plátky čedaru. Pečte minimálně 50 minut.

Houby nejsou pro vás to pravé? Vyzkoušejte gratinované brambory s kozím sýrem.

ynezorPumanzeSaNyknalC