Hlavní obsah

Hanka (38): Inkontinence mě zbavil laser

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už žádné potupné čekání na urologii, strach z operace a bolesti. Na klinice Asklepion provádějí ošetření laserem, které vás zbaví poporodních potíží „tam dole“ rychle a bez bolesti stejně jako Hanu.

Článek

Proč je inkontinence a povolení po porodu pořád tabu, když řešení je tak jednoduché, ptala se dermatoložky kliniky Asklepion produkční Hana. Nejenže vás na tělesné změny po těhotenství nikdo nepřipraví, ale nemluvíte o nich ani s nejbližšími kamarádkami.

Hanka v Asklepionu vyřešila kromě trablí s inkontinencí i další delikátní problém

Léčba bez operace, bolesti a rekonvalescence

Příčinou stresové inkontinence je nejčastěji povolení oblasti pánevního dna, například po porodu. „Jakmile jsem kýchla, nebo se víc zasmála, okamžitě se uvolnilo malé množství moči,“ vypráví Hana, maminka dvou dětí. To se děje proto, že tkáně jsou po opakovaném porodu povolené. Na klinice Asklepionmají právě na tenhle druh potíží laser, který při jednoduchém, rychlém výkonu obnoví oporu močového měchýře a původní funkce močových cest.

„Když jsem se o laserovém ošetření G-set v Asklepinu dozvěděla, hned jsem se objednala na konzultaci,“ popisuje svou léčbu Hanka, „celé to bylo úplně nebolestivé, nemusela jsem mít ani anestezii, a hned po něm jsem šla normálně domů.“ Nejlepší ale bylo, že okamžitě měla pocit zpevnění a potíže s inkontinencí přestaly.

Neužíváte si sex jako před porodem? Jsou řešení, jak to zlepšit

Když už ani sex není po porodu jako dřív

Na klinice Asklepion používají k léčbě inkontinence laser FotonaSmooth, neboli G-set. Speciální koncovka laseru se zavede klientce do pochvy a působením tepelné energie laseru na tkáň pochvy dojde k jejímu stažení a zpevnění. Další laserová koncovka IncontiLase je určená pro léčbu inkontinence a zpevní poševní tkáň.

Výsledkem laserového zákroku je zúžení a zpevnění pochvy, ale také řešení stresové inkontinence a prolapsu dělohy po porodu. Na rozdíl od operativních možností je laserový zákrok rychlý, jednoduchý a nevyžaduje téměř žádnou rekonvalescenci. Zpevnění a zúžení pochvy má samozřejmě ještě jeden příjemný benefit, kterým je zlepšení sexuálních prožitků.

Léčba inkontinence laserem

Hanka v Asklepionu vyřešila ještě jeden problém

Po porodu si Hanka všimla ještě jedné změny. Stydké pysky byly povolené a tmavé. Svěřila se proto s tímto problémem dermatoložce v Asklepionu a i na něj našly společně řešení – nejmodernější metodu omlazení ženského vnějšího genitálu přístrojem Protége Intima. „Opět to bylo rychlé a vůbec ne nepříjemné,“ říká Hanka a dodává, „kůži tam teď mám světlejší, hladší a mnohem víc si užívám i sex, což je prý díky lepšímu prokrvení, které je takovým příjemným bonusem.“

Zpevnění pochvy a léčbu inkontinence laserem i omlazení stydkých pysků podstoupí na klinice Asklepion ročně desítky žen a jejich reakce jsou ve většině případů podobně nadšené jako Hančina.

Reklama

Související témata:

Načítám