Hlavní obsah

Hladce, obrace. Pletené vesty jsou podzimním must have kusem

Foto: & Other Stories

Foto: & Other Stories

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ano, je to oficiální! Z pletených vest, kterým se donedávna téměř nevěnovala pozornost, se stal jeden z nejžádanějších kusů sezony. Přes košile je natahují snad všechny holky z módního světa a vy je můžete jednoduše následovat. À propos, před nákupy nezapomeňte důkladně projít šatník!

Článek

Troufneme si říct, že minimálně polovina z vás se s pletenou vestou potkala osobně. A je dost možné, že se stále skrývá v útrobách vaší přeplněné skříně. Proto, než začnete proklikávat e-shopy, si projděte vlastní módní zásoby. Vesty, které jsou momentálně považovány za super stylové, se totiž ničím neliší od kousků, jež se nosily kdysi.

Módní jsou především jednoduché kousky, které objevíte v různých barvách a střihových provedeních. Sympatické potom je, že nezáleží ani na délce samotné vesty – bodují klasické varianty do pasu, ale i ty o něco delší, a setkat se můžete také se zkrácenou „crop“ novinkou (pro představu koukněte na růžovou vestu v našem výběru).

Košile jako ideální parťák

Stejně jednoduchý jako výběr vesty je i její nošení. Žádné složitosti v tom nehledejte – vytáhněte klasickou košili (klidně pánskou), přidejte vestu a je to! Tuhle dvojku nejčastěji unosíte k džínům (vesměs ke všem střihům) i jakýmkoli jiným kalhotám. Klidně ale buďte kreativní a zkuste spojení se sukní. Pozor si dejte jen na kombinace s kratšími kousky, které by mohly ve výsledku připomínat školní uniformy. Vestu můžete spárovat i s šaty s dlouhými rukávy. Tady krásně využijete i modely s potisky – k jednoduchým vestám se budou skvěle hodit.

Komu (ne)svědčí?

Pro koho vesty jsou a nejsou vhodné? Pokud se vám tato móda líbí, nebudeme vám ji rozmlouvat, ať už máte postavu jakoukoli. Zároveň vám ale nebudeme tajit fakt, že některé vesty umí opticky přidat na objemu. Větší problém s výběrem tak mohou mít například ženy s objemným hrudníkem (vyzkoušet doporučujeme vesty s véčkovým dekoltem) nebo silnějším středem těla. Máte-li pocit, že vám vesta zdůrazňuje větší bříško, zkuste paradoxně o něco hrubší materiál, velkorysejší střih a tmavší odstíny, které jsou sázkou na jistotu.

Módní top 20: Která vesta zaujme vás?

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 749 Kč; Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč; NA-KD, 1410 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 799 Kč; Stradivarius, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč; Only, 510 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: & Other Stories, 1595 Kč; Arket, 2135 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 799 Kč; Only, 610 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Gina Tricot, 760 Kč; Zara, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 499 Kč; Noisy May, prodává About You, 779 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 599 Kč; Only, prodává About You, 709 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 1410 Kč; Lindex, 899 KčFoto: Archiv firem

Chcete u trendů ještě chvíli zůstat? Podívejte se na halenky s neotřelým XXL límečkem.

Reklama

Související témata:

Načítám