Hlavní obsah

Horoskop: Víte, jaké je vaše protikladné znamení? Ovlivňuje to vztahy!

Foto: Profimedia

Každé znamení zvěrokruhu má k sobě jedno protilehlé. Jak spolu vycházejí?Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každé znamení zvěrokruhu má proti sobě svůj protiklad – na jedné straně jsou úplně odlišná a na druhé se skvěle doplňují. Kdo je vaším převráceným dvojníkem?

Článek

Zvěrokruh můžeme takto rozdělit na šest protikladných dvojic, vždy se jedná o znamení, která stojí naproti sobě – tedy Berana a Váhy, Býka a Štíra, Blížence a Střelce, Raka a Kozoroha, Lva a Vodnáře, Pannu a Ryby.

Tato znamení se báječně doplňují, ale také je pro ně někdy těžké se domluvit. Jaké jsou jejich vztahy?

Beran a Váhy

Ohnivé a uspěchané Berany, kteří se bez přemýšlení do všeho vrhají po hlavě, mohou Váhy často zachránit před tím, aby si pořádně rozbili nos. Na druhé straně bude přílišné usměrňování Berany rozčilovat, protože spontaneita je jejich životním krédem.

Váhy zase narazí se svým smyslem pro estetiku a detail, která je Beranům většinou cizí – hlavně aby to bylo rychle, dřív, než je to přestane bavit. Beranům vládne Mars a Vahám zase Venuše, takže to občas skutečně vypadá jako domluva dvou mimozemšťanů.

Foto: Profimedia

Když se spojí Býk se Štírem, bývá z toho velká vášnivá jízdaFoto: Profimedia

Býk a Štír

Vztahy, kde je Býk a Štír, bývají velmi vášnivé, protože obě tato znamení mají vášeň v krvi, o to dramatičtější ale bývají i jejich konflikty. Býci stojí nohama pevně na zemi a mají rádi „svoje jisté“, vystaví si zázemí a toho se pak drží zuby nehty.

Štíři jsou naopak nejtajemnějším znamením horoskopu, rádi věci mění a nejistota je jejich život. Se Štíří tajuplností má problém i Býkův smysl pro pravdu a čest – Štír totiž nemá problém čas od času pravdu ohnout trochu po svém.

Blíženci a Střelec

Ač se tato znamení mohou zdát na první pohled podobná svou zvídavostí a láskou ke změnám, není tomu tak. Blíženci jsou mnohem analytičtější a ve svém zkoumání čehokoli důkladnější.

Mají potřebu své problémy rozebírat, kdežto Střelec prostě bere život tak, jak přijde, a nad hromadou věcí jen tak mávne rukou. To představuje obrovskou třecí plochu, která vyžaduje od obou zúčastněných velkou snahu. Zároveň se ale jedná o vztah velmi dynamický, nikdy neztrácí jiskru.

Rak a Kozoroh

Rak a Kozoroh sice v hloubi duši touží po stejných věcech, ale každý to dává najevo úplně jinak. Obě dvě znamení chtějí bezpečný přístav, hnízdo, do kterého se mohou vracet.

Ovšem Raci jsou nenapravitelní romantici, kteří potřebují lásku pravidelně projevovat – a také její projevy přijímat. Kozorozi na druhé straně o citech nemluví a hloubku jejich citu je nutno vyčíst z občas neromanticky pragmatických gest. Tihle dva musí jeden druhého ujistit, že mají stejný cíl a stejné pocity.

Foto: Profimedia

Jak vypadá soužití Raka s Kozorohem? Většinou mají stejné cíle, ale musejí se k nim propracovat přes trochu jiné cestyFoto: Profimedia

Lev a Vodnář

Soužití Lva a Vodnáře je plné střetů, oba jsou totiž velmi silnými osobnostmi, každý ale jinak. Tam, kde Lev stojí v srdci každé společnosti, která se točí kolem něho, je Vodnář na jejím okraji a představuje originální a odlišnou bytost, která se z davu prudce vyděluje.

Jejich energie je však příliš velká, aby jeden sklonil hlavu. Oba dva budou muset slevit ze svých nároků a připravit se udělat krok k tomu druhému, pak se můžou nesmírně obohatit pohledem z druhé strany.

Panna a Ryby

Puntičkářská Panna bude mít velký problém s romantickou zasněností Ryb, které často realitu příliš nezvládají a prchají z ní do své fantazie – a to zkrátka Panna, která všechno pečlivě organizuje a připravuje, nedokáže pochopit.

Když ale Ryby odkoukají, jak stát nohama na zemi a trochu svůj život zorganizovat, a Panny zase to, jak do svého bytí přidat barvy a trochu improvizace, bude jejich společné putování zajímavou cestou.

Jak jste na tom se svým partnerem vy, patříte mezi protikladné dvojice? Nebo máte takový vztah s vašimi přáteli?

Reklama

Načítám