Hlavní obsah

Jak na děti podle horoskopu? Býčci slyší na odměnu a dárky, Štírkům nikdy nelžete, už by vám nevěřili

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přístupy k rodičovství se liší podle té či oné metody a přístupu. Jistě byste ale měli zohlednit i to, v jakém znamení se vaše dítko narodilo a co to tím pádem znamená pro vás.

Článek

Jinak totiž budete přistupovat k malému torpédu jménem Beran a jinak k citlivé dušičce vyrůstající Rybky. První potřebuje hlavně usměrnění a nastavení hranic, druhé dítko si bude vyžadovat otevřenou náruč a spoustu času na povídání a rozebírání emocí. Čtěte dále a dozvíte se, jak z rodičovské pozice přistupovat ke svému potomstvu podle toho, v jakém znamení ze zvěrokruhové dvanáctky se člověk narodil.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Děti narozené ve znamení Berana jsou plné energie a touhy po dobrodružství. Je důležité jim poskytnout dostatek prostoru pro projevení své odvahy a nezávislosti. Beranské děti potřebují vedení a jasná pravidla, ale také respekt ke svojí individualitě a schopnostem. Rodiče by měli ze všech sil podporovat jejich iniciativu a motivaci k dosahování cílů. Kreativní a sportovní aktivity jsou skvělým způsobem, jak směrovat a využívat dětské nadšení a vybudovat si silné vztahy založené na důvěře a vzájemném porozumění.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Malí Býci jsou často vytrvalé děti až neobvykle pevného charakteru a hodnot. Je pro ně zcela klíčové cítit v rodině stabilitu a bezpečí. Rodiče by měli ocenit jejich trpělivost a podporovat jejich rozvoj, ve kterém mohou trochu zaostávat. Býčí děti si totiž hodně cení komfortu a jsou motivovány odměnami za své úsilí. Jejich pevná vůle a tvrdohlavost vyžaduje citlivý přístup a povzbuzení, které je zaměřeno na rozvoj jejich schopností a sebevědomí. Vytvoření domácího prostředí plného lásky a podpory jim poskytne bezpečný základ pro růst.

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Malí Býci jsou tvrdohlaví, získáte si je dárečky a odměnamiFoto: Ground Picture, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženečtí potomci jsou zejména zvědaví a komunikativní. Rodiče musí hlavně podporovat jejich zájem o různé oblasti a umožnit jim rozvoj širokého spektra dovedností, tak Blíženečci nejvíc vzkvétají. Pečující osoby by měly respektovat jejich potřebu svobody a nových zážitků. Blíženci ocení prostor k experimentování a objevování světa. Jejich rychlé tempo myšlení a výrazná kreativita vyžadují podnětné prostředí, kde mohou rozvíjet svůj intelekt a společenské dovednosti. Aktivní podpora jejich zájmů a názorů vytváří silné pouto mezi rodiči a dětmi, nezanedbejte to.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Malá Ráčata bývají zpravidla citlivá a intuitivní. V rodinném kruhu se potřebují cítit v bezpečí a milovaná, rodina je pro ně pevným přístavem. Rodiče by měli být trpěliví a empatičtí, aby jim poskytli podporu v projevu jejich emocí. Raci ocení laskavost a porozumění ve svém okolí. Domácí prostředí plné lásky je pro ně klíčové pro správný emocionální rozvoj. Rodiče by měli povzbuzovat jejich výrazné pocity a podporovat jejich kreativitu a empatii vůči ostatním. Silné rodinné vazby, o které se mohou opřít, jsou základem pro budování jejich sebevědomí a zvládání životních výzev.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lví děti jsou často sebevědomé a odvážné. Je pro ně důležité cítit se uznávané a respektované už od útlého věku. Rodiče by měli podporovat jejich sebedůvěru a výjimečné schopnosti. Jejich potomci si cení pozitivního povzbuzení a ocenění úspěchů, pro chválu doslova žijí. Rodiče by měli být připraveni poskytovat jim prostor pro seberealizaci a rozvoj jejich uměleckých dovedností, a navíc jim věnovat opravdu ohromné množství pozornosti 24/7. Právě vědomí, že jsou viděni a slyšeni je pro Lvíčky a jejich spokojenost nejzásadnější.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Opovažte se malého Lvíčka nevšímat! Ze všeho nejvíc potřebuje vaši pozornostFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou často pečlivé a analytické už od raného dětství. V životě potřebují mít jasnou strukturu a řád každého dne, jinak se cítí nejistě. Rodiče jistě brzy vypozorují jejich zájem o detail a jejich akurátnost, které jim zejména v dětském věku mohou bytí trochu komplikovat. Panny ocení povzbuzení k samostatnosti a odpovědnosti. Potřebují pomoci, aby si dokázaly vytvářet zdravé návyky a rozvíjet organizační dovednosti. Stejně tak jim musí rodiče poskytnout ohromnou dávku trpělivosti a bezpodmínečné lásky, aby se jejich perfekcionismus nezvrhl špatným směrem.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Malé Váhy jsou obvykle citlivé na harmonii ve vztazích. Mají silnou potřebu cítit se milované a uznávané a vyrůstat v klidu a pohodě. Rodiče by měli podporovat jejich smysl pro spravedlnost a diplomatické dovednosti a snažit se jim poskytnout co možná nejbezpečnější a bezkonfliktní prostředí. Je také potřeba podporovat jejich sociální dovednosti a umožňovat jim rozvíjet umění budování zdravých mezilidských vztahů. Prostředí, které klade důraz na rovnováhu a vzájemnou podporu, pomáhá vytvářet pozitivní atmosféru a posiluje jejich schopnost komunikace a spolupráce s ostatními.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štírci jsou vášniví a hluboce citliví, ačkoli to skrývají za tvrdou slupkou a možná také nemalou dávkou zlobení. Jako rodiče jim musíte poskytnout prostor pro projev jejich autenticity a nezkrotných emocí. Je potřeba ukázat velkou trpělivost a získat si jejich důvěru, kterou pak nikdy nesmíte narušit – důvěra je pro Štíry klíčová. Nelžete jim, ušetříte si spoustu starostí. Rodiče by také měli respektovat jejich potřebu soukromí a umožnit jim projevovat své emoce bez omezení. Právě tak je naučíte otevřít se druhým a budovat skutečně pevné vztahy.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Snažte se malým Štírům nelhat. Jakmile zjistí faleš, přestanou vám věřitFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelečtí potomci jsou dobrodružné a nezávislé děti, které k životu potřebují svobodu a podporu ve svém poznávání světa. Rodiče by měli stimulovat a uspokojovat jejich zvědavost a otevřenost novým zkušenostem, nechat je nasávat svět plnými doušky. Malí Střelci ocení povzbuzení k objevování nových horizontů a možností. Vyžadují prostor pro rozvoj individuality, pečující osoby by měly respektovat jejich potřebu nezávislosti a povzbuzovat je k prosazování svých vlastních názorů. Také se vyplatí jednat s nimi na rovinu jako s malými dospěláky, jako s parťáky.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Děti narozené ve znamení Kozoroha umí být silně ambiciózní, cílevědomé a už odmalička zodpovědné. Je pro ně důležité cítit se uznávané a mít jasně dané cíle, potřebují si odškrtávat a plnit, sbírat zlaté hvězdičky a červené puntíky. Rodiče by měli podporovat jejich ambice a poskytnout jim stabilitu a strukturu. K životu potřebují prostředí, které podporuje jejich racionální myšlení a pracovitost, potřebují hodně klidu a odstupu, nechtějí být neustále rozptylované a bavené – umí se velmi efektivně zabavit samy.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Malí Vodnáři dělají odmalička problémy, protože už jako miminka jsou obvykle originální a nekonvenční a dělají si věci po svém. Plavou proti proudu. Rodiče jim tak musí projevovat ohromnou trpělivost, ale také respekt, protože jedině tehdy, když Vodnář dostane prostor kráčet si svou samorostí cestou, dosáhne svého plného potenciálu a štěstí. Dopřejte jim prostor k experimentování a inovaci a posilte svou toleranci k odlišnostem a jinakosti. Právě tak vás vaše děti nejvíc naučí a vyrostou z nich silné a sebevědomé osobnosti.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Děti narozené ve znamení Ryb se vyznačují tím, že jsou extrémně kreativní a citlivé. Potřebují se cítit milované a bezpodmínečně přijímané, mít prostor pro projev své empatie i někdy zbytečné přecitlivělosti – zkrátka musí vědět, že mají stále na blízku rameno, na němž se mohou vyplakat a ulevit přetlaku svých emocí. Rodiče by měli k jejich náladám přistupovat s porozuměním a také podporovat jejich umělecké sklony. Ryby ocení povzbuzení k vyjádření svých emocí a fantazie. Když jim pomůžete vybudovat si sebevědomí, mockrát vám to v životě vrátí.

Načítám