Hlavní obsah

Přetvářka a předstírání podle znamení: Panny vás urazí krutou pravdou, největší diplomati jsou Raci

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umíte se skvěle přetvařovat, nebo je to pro vás naopak téměř nemožné, třebaže by se vám kapka předstírání občas hodila? Nejspíš v tom má prsty vaše znamení zvěrokruhu. Kdo umí bez mrknutí oka skrýt své skutečné pocity a kdo je na podobné hry příliš upřímný a otevřený?

Článek

Asi každý se občas přetvařuje. Je to tak jednodušší, protože nechce ranit něčí city nebo nehodlá před druhými vyložit všechny karty na stůl. Jenže zatímco jednoho člověka snadno prohlédnete a poznáte, že není úplně upřímný, jiný vás bez potíží přesvědčí, že vám nastavuje tvář – a ono ne. Která znamení dokážou zakrýt, co si myslí a cítí, a úplně vás tak ošálí? A kdo je příliš čistá duše na to, aby něco podobného třeba jen zkoušel – i když jeho upřímnost občas dost zabolí?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Copak o to, Berani by si občas život ulehčit chtěli, a kdyby jim v tom mohla pomoct trocha předstírání, tak sem s ní. Pravda však je, že se moc přetvařovat neumějí. Nejsou totiž velcí plánovači, ale spíš střelci od boku, jakákoli jejich maska brzo praskne a vy uvidíte skutečného Berana pod ní. Takže pokud vám s rozzářeným úsměvem tvrdí, že ho dárek pod vánočním stromkem opravdu nadchl, věřte mu. Zklamání tohle znamení (minimálně na první dobrou) skrýt opravdu neumí a z jejich obličeje spolehlivě vyčtete, co si skutečně myslí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou čisté duše a jejich tvář na ně prozradí vše. Navíc by si všechny přetvářky a předstírání tak dlouho rozmýšleli, že by jim pak stejně nikdo neuvěřil. Tohle znamení dá hodně na stabilitu a zodpovědnost a přetvářka v jejich repertoáru moc nefunguje. Tedy pokud nejde například o vánoční dárky. V takovém případě se budou ze všech sil snažit přesvědčit dárce, že se do jejich vkusu trefil, i když to nebude pravda. Nechtějí totiž nikomu ublížit, a navíc dokážou ocenit myšlenku, snahu či nápad.

Foto: Tijana Moraca, Shutterstock.com

Berani v první chvíli neumějí skrýt zklamání, proto jim jejich nadšení z dárků věřteFoto: Tijana Moraca, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Těžko říct, jestli mnohotvářnost Blíženců vůbec lze považovat za přetvářku. Jejich osobnost je zkrátka tak různorodá, že je možné, že vám budou každý den tvrdit něco jiného, a v obou případech to budou myslet zcela upřímně. Vzhledem k jejich konverzačním dovednostem a rychlému myšlení jim ale předstírání rozhodně nedělá potíže a umějí se chameleonsky přizpůsobit jakékoli situaci, která jim přijde do cesty. Navíc vás svým šarmem natolik rozptýlí, že si jejich případné neupřímnosti ani nevšimnete.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky je zcela zásadní důvěra, staví na ní všechny své mezilidské vztahy – a tím pádem je pro ně přetvářka velké NE s vykřičníkem. Tohle znamení nosí srdce na dlani a nikdy se vás nebude snažit obelhat. Což ale rozhodně neznamená, že by bez servítek podávali svůj nefiltrovaný názor. Naopak, Raci jsou velcí diplomati a citlivky a umějí všechno zaobalit, tak aby to bylo snesitelné a skousnutelné pro obě strany, ale aby u toho zároveň vyloženě nelhali. Přetvařování jim tedy moc nejde, ale protože jsou to laskavé duše, krutou pravdu servírují velice opatrně a s rezervou.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi by vám řekli, že se nikdy nepřetvařují, protože je jednodušší přijít s upřímností a zvládnout její následky. A do určité míry je to pravda – dokud nedojde na jejich vlastní smutky a slabosti. Lvi totiž nenávidí, když někdo odhalí nějaké jejich trápení nebo když přestanou být v očích kohokoli tou zářivou hvězdou plnou energie a dobré nálady, kterou skutečně po většinu času jsou. Svoje trápení jsou tedy schopni skrývat i před svými nejbližšími a předstírat, že se vůbec nic neděje. V téhle přetvářce jsou skutečnými mistry.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Blíženci vás o své pravdě přesvědčí a ještě vás přitom okouzlíFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se nepřetvařují. Tečka. Možná to souvisí i s tím, že toto znamení zrovna neoplývá výraznou citlivostí ani empatií a pravdu naservírují každému většinou tak, jak leží a běží. Upřímnost nadevše! A kdo se s ní neumí vyrovnat, ten je slaboch a tahle zkušenost ho zocelí. Tak nějak Panny uvažují. Přetvařovat se je nepraktické, a to i v případě, že tím druhého urazí: je to přece pro vaše dobro, když vám sdělí, že vám zelená barva opravdu nesluší nebo ať už jim příště další vonnou svíčku fakt nekupujete.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Toto znamení si s předstíráním rozumí: Váhy se přetvařují, aby udělaly dobrý první dojem, aby se vyhnuly konfliktu, aby dosáhly toho, po čem touží. Zamaskovat své skutečné pocity a názory, to je pro ně jedna z možných cest, jak se dostat tam, kam chtějí. A nevidí v tom nic špatného: nač ranit něčí city, když se to dá tak pěkně obejít tím, že se člověk usměje, i když nemá chuť, a předstírá trochu vřelosti. Nejsou to žádná neviňátka, i když tak díky své křehkosti mohou působit. Naopak – dost často si prostě hodně hrají na svém písečku.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Šampioni v přetvářce? To jsou Štíři. Jejich skutečný názor na cokoli se dozvíte, jen když to oni budou chtít: a to se zas tak často nestává. Tohle znamení nosí mnoho masek a v různých kolektivech se všelijak proměňuje podle toho, jak je to pro něj nejvýhodnější. Můžete tak být přesvědčeni o tom, že vás Štír zcela zbožňuje… Ale opak bude pravdou. Dejte si zkrátka pozor na všechno, co před nimi řeknete, nikdy totiž nebudete úplně jistě vědět, jestli s vámi skutečně souzní, nebo to je pro ně jen v danou chvíli praktičtější.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Váhy nemívají s předstíráním nejmenší problém. Úsměvem nikoho neurazíte a trocha hrané vřelosti ještě nikoho nezabilaFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se nepřetvařují. Nikdy. Jedná se o nejpřímější a nejupřímnější znamení zvěrokruhu a v upravování a skrývání reality nevidí žádný benefit. Střelci nejsou zlí ani společensky neohrabaní a nemají zapotřebí své pravdy hlásat do světa. Pokud se jich však zeptáte na názor, tak ho také čekejte: nefiltrovaný a upřímný. Jinak si případné negativní komentáře spíš nechají pro sebe, protože proč se plést do cizího života… Na přímou otázku však u nich vždy následuje přímá odpověď, tak se na ni připravte – anebo se neptejte.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Toto znamení toho hodně drží v sobě a nedává to najevo – což se vlastně dá brát jako přetvářka. Kozorozi svoje názory a pocity neskrývají s nějakým postranním úmyslem, zkrátka jsou tak nastavení. Pravda však je, že u nich často nebudete vědět, na čem jste, protože svůj vnitřní život zkrátka moc nesdílejí. A protože jsou pro ně obtížné i mezilidské vztahy, spíš než by šli do otevřeného konfliktu nebo něco předstírali, raději v případě neshody jednoduše zmizí a od všeho se zcela distancují.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

U Vodnářů lze jejich schopnost přetvařovat se popsat dvěma slovy: těžko říct. Toto znamení patří mezi velké kreativce a tak trochu podivíny a těžko se odhaduje, jak zareagují vlastně na cokoli. A ani oni to nejspíš netuší předem. Takže ano, může se stát, že vám jednou sdělí hezky bez obalu svůj názor a podruhé se budou tvářit v naprostém rozporu s tím, co si doopravdy myslí. Jejich pohnutky jsou pro druhé často záhadou a my věříme, že je to tak i pro ně samotné. Záleží, jak to zrovna cítí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby nemají přetvářku rády, ale předstírají docela často. Je to kvůli jejich zcela mírumilovné a obětavé povaze – než aby něco komplikovaly, někoho urazily nebo vyvolaly konflikt, raději změní či upraví svůj názor tak, aby lépe zapadl. A vlastně jim to vůbec nevadí a samy to jako přetvářku neberou. Modrá, nebo červená, není to nakonec jedno? Hlavně když jsou všichni kolem spokojení. Rozhodně na nich nepoznáte, že původně měly jiný názor, samy jsou totiž tak zvyklé vyhovět a přiklonit se na něčí stranu, že to snad ani není neupřímnost.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám