Hlavní obsah

Rok Zajíce vystřídá v únoru rok Draka. Bude přát odvážným a nejlépe se povede letošním šedesátníkům

Foto: metamorworks, Shutterstock.com

Foto: metamorworks, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový lunární rok, nebo také čínský nový rok, se pomalu blíží. Jeho počátek nás čeká už za měsíc a vládnout mu bude Drak a element dřeva. Co to pro nás znamená?

Článek

Lunární kalendář funguje naprosto jinak než ten klasický západní, podle kterého se naše společnost řídí. V letošním roce začíná lunární nový rok 10. února a potrvá až do 28. ledna 2025. Tomuto roku bude vládnout znamení Draka ve spojení s prvkem dřeva až do okamžiku, než nadvláda v lednu 2025 přejde ke znamení Hada.

Mýtický Drak

Drak je jediným mýtickým zvířetem mezi dvanáctkou znamení lunárního zvěrokruhu – a je tedy považován za zvíře nejsilnější. Proto je i rok Draka vnímán jako velmi výjimečný. Toto magické stvoření z legend je symbolem cti, důstojnosti a autority, ačkoli se jeho vnímání po světě v zemích, které se lunárními cykly řídí, mírně liší.

Drak je nejšťastnějším a nejpříznivějším ze všech dvanácti znamení a jeho rok nám do života přináší neočekávané příležitosti a možnosti. Budeme těžit z jeho inteligence, vůdcovských dovedností a také schopnosti plnit si vlastní sny s kreativitou, vášní, odvahou a sebevědomím. Celková energie tohoto roku povede lidi k velké soutěživosti, budeme pociťovat touhu získat si respekt a něčeho dosáhnout.

Element dřeva a oslavenci

Dračí energie vedoucí k proměně a růstu se v letošním roce spojí s pečovatelskou energií dřeva, nebeského prvku, který také přispívá k výslednému mixu. Dřevo symbolizuje také posílení a růst. Pro nás to znamená velké množství příležitostí k posunu a vylepšení. Dřevo slibuje, že nás čeká rok hojnosti, až nadbytku.

2024 tak bude rokem ideálním pro nové začátky, slibuje naservírovat čistý štít, se kterým se můžete vydat vstříc novým dobrodružstvím. Navíc bude ideálním obdobím pro dlouhodobý úspěch – co v roce dřevěného Draka začnete, to vám nejspíš ponese plody i po jeho skončení.

  • Nejsilnější bude touha po rozvoji a posunu směrem vpřed u těch, kteří se narodili v roce 1964, a oslaví tedy letos šedesáté narozeniny. Tito jedinci se totiž narodili v posledním roce dřevěného Draha, a tak na ně bude působit energie tohoto lunárního cyklu vůbec nejintenzivněji.
Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Rok draka bude přát hlavně letošním šedesátníkůmFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Zaktivizujte se

Jak se bude 10. únor víc a víc blížit, lidé pocítí poměrně dramatickou změnu v tempu svého života. Předchozí rok Zajíce se totiž vezl na vlně klidu a relaxace, meditace a introspekce. Drak má naprosto odlišný náboj a energie se přesune směrem ke kompetenci, zdatnosti a způsobilosti. Dynamická živelnost většinu lidí nakopne k netušeným výkonům. To je navíc ještě posíleno spřízněností Draka s energií jang, aktivním principem vesmíru.

Tato neodbytnost jangového dřeva v sepětí se silou Draka bude přát všem, kteří se touží prosadit, zvláště v práci, ale také ve společnosti nebo v nové roli, jíž klidně může být i role rodičovská. Proměníme se ve vizionáře, kteří se nebojí riskovat a problémy řeší na počkání, budeme improvizovat a sázet na to, že věci dobře dopadnou – což se v roce 2024 také ve většině případů stane.

  • Slovem tohoto roku je inovace a podnikavost. Přát bude živnostníkům pouštějícím se do nového dobrodružství i start-upům všeho druhu. Také bude rokem umělé inteligence, kryptoměn, nejrůznější nové technologie a programování.

Šťastné Opice a Krysy

A komu bude nejvíc přát v roce Draka štěstí? Těm, co se narodili v roku Opice (1968, 1980, 1992, 2004, 2016) a Krysy (1972, 1984, 1996, 2008, 2020). Stejně tak se bude dobře dařit jedincům narozeným v roce Kohouta (1969, 1981, 1993, 2005, 2017), Hada (1965, 1977, 1989, 200, 2013), Draka (1964, 1976, 1988, 2000, 2012) a Vepře (1971, 1983, 1995, 2007, 2019). Těžkosti naopak čekají na lidi zrozené v roce Psa (1970, 1982, 1994, 2006, 2018), který se svou energií s Drakem poměrně tluče.

  • Jak štěstí napomoci? Obklopte se živými, jasnými barvami v odstínech červené, oranžové a fialové, což jsou barvy posílené dračí energií.
Související témata:
Lunární rok

Načítám