Hlavní obsah

Čím znamení zvěrokruhu nejvíc urazíte? Býkovi řekněte, že nemá vkus, Lvu, že není vtipný

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý z nás má nějaký spouštěč, něco, co nás spolehlivě vytočí. Čemu se vyhnout, pokud nechcete urazit jednotlivá znamení zvěrokruhu? To vám prozradíme v následujícím článku.

Článek

Pokud chcete s lidmi konstruktivně komunikovat a vyhnout se hádkám a konfliktům, jistě se vám bude hodit povědomí o tom, co se kterého znamení dotkne tak, že už s vámi nikdy nepromluví. Takže: čím které znamení zvěrokruhu okamžitě urazíte na nejvyšší možnou míru?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Začít hádku s Berany není nic složitého, jejich zápalná šňůra je krátká. Tohle znamení je extrémně soutěživé a odhodlané dělat věci tak, jak si zrovna usmyslí, podle svého gusta. Největší urážkou tak pro ně je, když jim někdo naznačí, že na něco nestačí, něco není v jejich silách, zkrátka nebude po jejich. Pokud budete zdůrazňovat jejich nedostatky nebo si budete, nedejbože, dělat legraci z jejich neúspěchu či prohry, Berany to smrtelně urazí a není jisté, že si je ještě někdy usmíříte.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou velmi hrdí na svůj vkus a na to, jak si umí užívat, rozmazlovat se a vychutnávat si luxus a pohodlí, kterými se rádi obklopují. Nic je tedy neurazí tolik, jako když jejich majetek označíte za levné cetky nebo ho zkrátka jiným způsobem nedoceníte. Stejně tak se urazí, pokud někdo naznačí, že se mýlí a dělají něco špatně. Býci jsou extrémně tvrdohlaví a přesvědčení o své pravdě, o tom, že všechno dobře promysleli. Tohle se tedy téměř rovná urážce jejich intelektu, jako byste řekli, že jsou tupí.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Býkům nikdy nekritizujte jejich vkus, dokonce ani když ho mají hroznýFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci počítají s tím, že jsou vždycky tou nejdůvtipnější bytostí v místnosti. Pokud si tak někdo začne utahovat z něčeho, co řekli nebo na co reagovali, případně jakým způsobem, Blížence to opravdu smrtelně urazí. Stejně tak si velmi zakládají na svých konverzačních dovednostech a umu vždycky pobavit společnost dobrou historkou. Pokud naznačíte, že to, co vám vykládají, je nuda, že to nikoho nezajímá nebo je to naprosto mimo, Blíženci vám nejspíš nikdy neodpustí. Tady se skutečně pohybujete na tenkém ledě.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Od přírody pečující Raci, kterým záleží na příjemném bytí všech okolo, si rozhodně vezmou extrémně k srdci, pokud naznačíte, že se chovají sobecky nebo že jim na vás nezáleží. To je urážka, která jim vezme dech, a absolutně nebudou tušit, jak by na ni měli reagovat. Stejně tak je pro ně velkou urážkou, pokud na ně zapomenete – někam je nepozvete, vyrazíte s někým jiným, nepopřejete jim k narozeninám. Touží být nezbytnou součástí životů svých blízkých a tohle neumí přenést přes srdce.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Co nejvíc urazí Lvy? Asi vás to nepřekvapí: když si jich nevšímáte. Lvi žijí pro pozornost druhých, a pokud se jim nedostává dostatečného soustředění ze strany okolí, špatně to snáší. A co teprve, když je někdo vyloženě ignoruje? To už vůbec neumí rozdýchat a absolutně netuší, jak se k tomu postavit. Přerušování, když vypráví nějakou historku, nedostatečná reakce na jejich vtípek nebo přeslechnutí jejich brilantního komentáře – to všechno jsou urážky, které lví ego neumí zpracovat a přenést se přes ně.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Ignorujte Lva, nevšímejte si toho, jak je skvělý, a říkáte si o malérFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Urazit Panny je vlastně docela snadné – mají na všechny kolem sebe (a na sebe nejvíc) velmi přísná měřítka, a pokud nesplníte jejich očekávání, rozhodně se na vás nebudou dívat laskavě. Největší urážkou pro ně však je, když zjistí, že jim nevěnujete pozornost. Panny si pamatují snad úplně všechno, co jim kdy kdo řekl – a pokud jim neumíte oplatit stejnou mincí, se zlou se potážete. Jak těžké je pamatovat si jejich narozeniny nebo to, co vám říkali dva týdny zpátky? Když vám Panny hlásí důležitá data, rozhodně si je pište!

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy si vždy zachovávají auru jakési éterické, nezemské bytosti, která je povznesená nad běžné lidské záležitosti – jakou jsou třeba trapasy. Pokud je někdo začne škádlit nebo se jim smát kvůli něčemu trapnému, co se jim přihodilo (a nalijme si čistého vína, občas se to stane každému), nikdy vám to neodpustí. Zahrajete tím na strunu jejich vnitřní nejistoty a zboříte iluzi, kterou tak pečlivě pěstují. Neupozorňujte na jejich nedostatky a tvařte se, že neexistují – tak to dělají Váhy samy.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři si všechny svoje emoce nechávají hluboko v sobě a málokdy dají druhým najevo, co skutečně cítí – a to platí i v případě, kdy se smrtelně urazí. Možná se to tedy nedozvíte, dokud už nebude pozdě. Jednou z věcí, kterou neodpouští, je, pokud zradíte jejich důvěru a pustíte si o nich pusu na špacír, vyzradíte nějaké jejich tajemství, něco, co vám důvěrně svěřili. A ačkoli vám to mohlo připadat jako nedůležitá maličkost, oni věděli, proč vám říkají, ať o tom nemluvíte. Můžete zkusit omluvy, ale většinou na Štíry nezabere vůbec nic.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štír ocení, že je u vás jeho tajemství v bezpečí. V opačném případě se z vás stane nepřítel číslo jednaFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Urazit Střelce je vlastně dost obtížné, protože jsou to rození optimisti, které jen tak něco nerozhodí – život berou s lehkostí. Vyloženě urážku, kterou by neskousli, jsme vlastně nevymysleli, ale pokud něco nemohou vystát a budou vám jen těžko odpouštět, je to lhaní. Střelci jsou extrémně zatížení na upřímnost a pravdomluvnost, lidem důvěřují a dokážou se vyrovnat vlastně s jakoukoli nepříjemnou skutečností. Ale když jim zalžete? Sbohem a šáteček.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou pragmatičtí a velmi disciplinovaní lidé, kteří tvrdě makají, a všechno, co dostanou, si odpracovali. Pokud je nechcete urazit, rozhodně nenaznačujte, že jim něco spadlo do klína, že měli nějak ulehčenou startovací pozici, že si něco nezaslouží. Jsou velmi hrdí na to, že se o sebe umí postarat, a nestojí o žádnou protekci nebo výhody, takže by takové obvinění rozhodně nepřekousli. A pokud pronesete něco o lenosti a nekázni, skončili jste u Kozorohů definitivně.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou velmi samostatné bytosti, které si do věcí nenechají mluvit a všechno si umí zařídit a obstarat sami. Pokud jim řeknete, že na něco nestačí, že na něco nejsou dost dobří, rozhodně je urazíte, a navíc vyhecujete k tomu, aby vám ukázali, že to tak ani omylem není. Nikdy nezpochybňujte jejich schopnosti ani jejich pevnou vůli. Stejně tak je urazí, když se někdo chová nekorektně a naváží se do druhých kvůli jejich vzhledu, orientaci, náboženskému vyznání a podobně. Vodnáři razí heslo– ať je každý takový, jaký chce.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou křehké duše, a i když se možná napřímo nedozvíte, že jste je urazili, protože vás konfrontovat nebudou a nic ošklivého vám nepoví, uráží se vlastně dost často. Jejich vztahovačná povaha je nutí vykládat si spoustu nevinných poznámek jako útok na svoji osobnost a pak se plačtivě stahují a zapřísahají, že s daným člověkem už nikdy nepromluví. U Ryb zkrátka hodně přemýšlejte nad tím, jak věci formulujete, jestli se nedají vyložit vícero způsoby – protože pokud ano, Ryby si vyberou ten nejhorší.

Načítám