Hlavní obsah

Špatné vlastnosti podle horoskopu: Štíři jsou zákeřní, Lvi povrchní, Ryby ufňukané

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že má každý z nás nějaké záporné vlastnosti, na tom není nic divného. Každý ale máme svou slabinu někde jinde. Kdo rychle vybuchne, kdo nemá žádnou trpělivost a kdo se neumí rozhodnout? Mrkněte, jak jsou na tom jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Článek

V životě se setkáváme s nejrůznějšími povahami a charaktery, a pokud nežijete někde v lesích v poustevnické chatě, nejspíš se musíte vypořádat i s lidmi, kteří vám tak úplně nesedí. Jsou úplně jiní než vy nebo mají nějakou charakterovou vlastnost, jež vás vytáčí. Na co se připravit u jednotlivých znamení zvěrokruhu? Jaké jsou jejich záporné vlastnosti, kterými vás pravděpodobně dokážou vytočit doběla?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani vás můžou vytáčet vlastně hned několika aspekty svojí ohnivé povahy. V první řadě je to jejich sobeckost, vždycky myslí v první řadě hlavně na sebe a na to, co bude nejlepší pro ně, až pak je napadne, že existuje i okolí. Kromě toho jsou někdy tak impulzivní, až to bolí, nemají respekt k plánům a rádi je mění lusknutím prstu. Skrývá se v nich také poměrně značná agresivita, která se projevuje zejména při sportovních aktivitách nebo vlastně jakémkoli soupeření a soutěžení. Umí neuvěřitelně rychle vybuchnout vzteky.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky je hodně složité jednat flexibilně, improvizovat, přizpůsobit se situaci. Budou vás iritovat svou zkostnatělostí. Když věci nejdou podle plánu, často se tvrdohlavě zaseknou a odmítají se hnout z místa, jen tak z principu. Kromě toho jsou maximálně majetničtí, což může občas ve vztahu dělat dost nepořádek – mají pocit, že jim partner či partnerka musí být naprosto oddaní, často žárlí víc, než je únosné, a mají sklony kontrolovat každý aspekt vašeho života. Samozřejmě v tom nejextrémnějším případě.

Foto: voronaman, Shutterstock.com

Flexibilita není zrovna silná stránka BýkůFoto: voronaman, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Všechny baví lehkomyslná, jiskřivá povaha Blíženců, ta se však pojí také s jejich velkou charakterovou vadou – umí se intenzivně vyhýbat zodpovědnosti a závazkům a jen povrchně proplouvat životem tím nejjednodušším způsobem. Budou vás rozčilovat lehkostí, s jakou odcházejí, s jakou za sebou nechávají lidi opuštěné a zapomenuté, pokud by museli do vztahu investovat víc energie. Kromě toho mají ještě jeden nepříjemný zvyk: milují drby a rozhodně se je nezdráhají šířit. Vědí o všem, co se kde šustne, a rádi to předají dál.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Největší Račí slabinou je nejspíš jejich sklon k melancholii, který má tendence přerůstat v deprese a chmury. To samozřejmě není charakterová vada, ale faktem zůstává, že se s tím ne každý umí vypořádat. Jiná věc jsou už ale jejich nečekané změny nálady, kdy jsou v jednu chvíli jako sluníčko a v druhou na vás srší hromy blesky. Mají sklony druhé citově vydírat a hrát na emoce. Občas ze sebe dělají chudinky a vzbuzují v druhých provinilost, že je odstrkují nebo se jim nesnaží vyjít vstříc či trávit s nimi čas.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvy je těžké nemilovat, jejich povaha k tomu vyloženě vybízí. Jsou miláčky společnosti všeho druhu. Stejně se ale najde vlastnost, ze které polezete po stropě: jejich povrchnost. Lvi hodně dbají na to, jak věci vypadají a co si o nich druzí myslí, někdy je to pro ně zkrátka až moc důležité. Neustále se zabývají svým vzhledem, svými outfity, řeší podniky, kam chodí, a to, co tam dělají a co si o nich druzí řeknou. Jsou také ohromně sebestřední a vždycky všechno zařídí tak, aby se pozornost soustředila jen a jen na ně.

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Lví slabina? PovrchnostFoto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Hlavní předností Pann je jejich perfekcionismus – a charakterovou vadou, která vás bude nejvíc vytáčet, také. Panny kladou obrovské nároky na všechny a všechno kolem sebe, včetně sebe samých. Lidé narození v tomto znamení bývají věčnými kritiky, vždycky sdělí upřímně svůj názor, i když to druhého může zranit a urazit. Neberou si servítky a s nikým nejednají v rukavičkách, někdy jednají doslova zlomyslně. Také nepatří mezi milovníky večírků, jen tak se bavit jim není úplně vlastní a dost často nakonec pokazí atmosféru.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Chcete vědět, čím vás bude rozčilovat každá Váha? Tím, že se neumí rozhodnout. I nad těmi největšími maličkostmi stráví hodiny s rozhodovací paralýzou a nehne s ní nic a nikdo. Váhy se vždycky ptají na názor všech kolem sebe a rozhodují se podle nich tak, aby měly věci schválené většinou. Také umí být takzvaně kam vítr, tam plášť a měnit názor podle toho, s kým zrovna tráví čas nebo si právě promluví – rozhodně si nestojí za svým a často tak můžou působit trochu bezpáteřně.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

U Štírů se toho hodně odehrává pod povrchem. Za klidnou maskou víří vášně. Překvapila by vás intenzita nenávisti, kterou umí pociťovat. Jejich pomstychtivost, žárlivost nebo touha druhé ovládat a manipulovat jimi je vyšší než u jiných znamení (víte, jaká je typická věta manipulátora?). Štíři jsou kdesi hluboko dost negativní bytosti, které může strhnout temný proud. Musí hodně pracovat na tom, aby jejich chyby a negativní stránky nezískaly navrch. Když totiž pustí tuto svou tvář ze řetězu, jsou schopní napáchat nepěkné činy, které by vás překvapily.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štíři rádi kují pikle, pomsta je pro ně hodně sladkáFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci na první dobrou působí absolutně nekonfliktně a pohodově a nejspíš si neumíte představit, čím by vás mohli vytáčet. No, něco se najde a bude to právě tahle jejich věčná pohodička. Slibem totiž nezarmoutíš – takže Střelci jsou pořád v klidu, všechno zvládají, všechno naslibují. Jenže často pak není v jejich silách tyto sliby dodržet. Jsou v klidu tak dlouho, až je pozdě. Stejně tak jejich svěží upřímnost může přerůstat až v příliš neotesanou hrubost, kdy jsou schopni říct věci, které druhým dovedou skutečně ublížit.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi vás budou bezpochyby vytáčet svou chladnou odtažitostí a ledovou maskou, kterou si často a rádi nasazují. Je to proto, že jim dělají problém emoce – a tak je raději úplně odstřihnou. I ti Kozorozi, kteří vám jsou úplně nejbližší, vám někdy budou připadat jako cizí osoby, které k vám nic necítí, což je zraňující. Jejich ambicióznost navíc někdy dorůstá přehnaných rozměrů a jsou schopni jít přes mrtvoly daleko krutějším způsobem, než byste od nich na první dobrou čekali.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři milují svobodu a právě v tom je zakopaný pes – respektive jejich největší charakterová vada. Nikdy nevíte, kdy zmizí. Nikdy se na ně nemůžete plně spolehnout. Vždycky budou v první řadě kopat za svůj vlastní tým a rozhodovat se podle sebe a svých tužeb – a všichni ostatní si můžou třeba škubnout ploutvičkou. Vodnáři se neptají na svolení a neomlouvají se. Žijí si prostě po svém a vy se můžete buď přidat, nebo si jít po svém. To může být pro ty, kteří chtějí trávit život s Vodnářem po boku, extrémně těžké.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou velmi ochotné, obětavé, vždycky se nejdřív starají o ostatní a až potom samy o sebe. A v tom také tkví jejich největší problém. Často a rády se staví do role oběti, vzdychají a naříkají, kolik toho mají naloženo a jak krutý k nim život je. O pomoc si ale neřeknou ani ji nepřijmou, pokud je jim nabídnuta. Role mučedníků jim vyhovuje a lebedí si v ní. Kromě toho je někdy dost těžké stáhnout je z oblaků jejich snění do reality, kde musí stát nohama na zemi. Tomu se vyhýbají zuby nehty.

Načítám