Hlavní obsah
4,3
(9)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hovězí maso vařené s červeným vínem? To nemůže dopadnout špatně! Pusťte se do jemného ragú s červeným zelím. Nadchne vás!

20 min.
Příprava
2 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 650 g hovězího krku
  • 3 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 ks feferonek
  • 300 ml červeného vína
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 400 g červeného kysaného zelí
  • 4 lžíce zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájenou nadrobno nechte zesklovatět na sádle, přidejte kousky očištěného masa a opečte, aby se zatáhlo. Poprašte paprikou, přidejte nasekané feferonky a nechte chvilku rozvonět.

02.

Poté zalejte červeným vínem (případně i trochou vody tak, aby bylo maso ponořené), osolte a asi 2 hodiny povařte do změknutí (záleží na typu masa, čas si zkrátíte použitím tlakového hrnce).

03.

Vmíchejte scezené zelí, opepřete a nechte ještě chvíli prohřát. Podávejte s kysanou smetanou a čerstvým pečivem.

Tip

Pro ještě pikantnější gulášek přidejte chilli papričku a česnek.

Pokud byste potřebovali po ragú něco lehčího, doporučujeme salát z červeného zelí s česnekem.

Související témata:

Načítám