Hlavní obsah
4,6
(7)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Česnekový zelný salát podávejte jako přílohu k pečenému a grilovanému masu a pro kontrast barev vyložte misky listy salátu.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1/2 hlávky červeného zelí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 šálku vody
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky cukru
Článek

Postup

01.

Červené zelí nakrájejte nebo najemno nakrouhejte a poté spařte horkou vodou. Nechte okapat, pak osolte a opepřete. 

02.

Vše pokapejte olejem, vmíchejte čerstvě prolisovaný česnek. Přelijte zálivkou připravenou z vody, citronové šťávy nebo octa, soli, pepře a cukru a promíchejte.  

03.

Nechte v chladu proležet a podávejte.

Reklama

Související témata:

Načítám