Hlavní obsah

Nevinné vaření s vínem: Servírujte polévku, guláš i cuketovou pomazánku

Foto: Greta Blumajerová

Alkohol se sice vyvaří, ale skvělá chuť vína jídlu zůstaneFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Vaření s vínem má své nesporné výhody – během kuchtění je důležité průběžně ochutnávat, doplňovat tekutiny a podcenit by se nemělo ani množství zbytků, aby se pak víno zbytečně nezkazilo… Souhlasíte?

Článek

Vaříme s vínem… a občas ho také přidáme do jídla :-). Ale teď vážně, víno pokrmům dodá příjemný šmrnc a jemnou příchuť, která prospěje masu i zelenině. Na bílém si uděláme sýrovou pomazánku s cuketou a na červeném zase tomatovou polévku s parmezánovými chipsy a hovězí ragú s červeným zelím. A komu chybí ještě vinný dezert, pochutná si na jemné pěně s hrozny nebo křehounkých božích milostech.

Jakou roli hraje víno ve vaší kuchyni?

Reklama

Načítám