Hlavní obsah

Hovězí s batáty a rozmarýnem

Hodnocení:
(70)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
2 hodiny
Náročnost
střední

Připravte si hřejivou zimní dobrotu. Hovězí maso dokonale ladí s batáty, rozmarýn pokrmu dodá vůni a chilli vás v těchto dnech pěkně prohřeje.

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g zadního hovězího
  • 2 batáty
  • 5 stroužků česneku
  • 2 červené cibule
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 červená chilli paprička
  • olej
Článek

Postup

Krok 1: Maso (kromě zadního můžete použít i kližku) a batáty nakrájejte na kostky. Cibuli na klínky a stroužky česneku na plátky.

Krok 2: Na oleji opečte cibuli. Po chvíli přidejte maso, promíchejte a nechte ho zatáhnout a pak vmíchejte papriku, kmín a plátky česneku.

Krok 3: Vše promíchejte, aby se koření a česnek rozvoněly. Poté přilejte tolik vody, aby bylo maso ponořené. Přidejte sůl, pepř, rozmarýn a maso duste pod pokličkou asi hodinku a půl. 

Krok 4: Podle potřeby občas dolejte trochu vody. Maso by se mělo dusit, ne vařit. Po hodince a půl přidejte najemno nakrájené chilli papričky a batáty. Přilejte opět trochu vody, aby bylo vše ponořené, a duste dál doměkka. 

Krok 5: Když je maso zcela měkké, stáhněte z ohně. Podle chuti ještě nakonec pokrm osolte. Podávejte s bramborovou nebo polentovou kaší. 

Jestli neradi špiníte nádobí, z jednoho hrnce zkuste také voňavé kuře s červernou čočkou nebo dušené kedlubny s pórkem a bramborami jako přílohu k masu i samostatně. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
15. 1. 2021

Reklama

Sdílejte článek