Hlavní obsah
3,0
(74)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Připravte si hřejivou zimní dobrotu. Hovězí maso dokonale ladí s batáty, rozmarýn pokrmu dodá vůni a chilli vás v těchto dnech pěkně prohřeje.

30 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g zadního hovězího
  • 2 ks batátů
  • 5 stroužků česneku
  • 2 ks červené cibule
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 3 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Maso (kromě zadního můžete použít i kližku) a batáty nakrájejte na kostky. Cibuli na klínky a stroužky česneku na plátky.

02.

Na oleji opečte cibuli. Po chvíli přidejte maso, promíchejte a nechte ho zatáhnout a pak vmíchejte papriku, kmín a plátky česneku.

03.

Vše promíchejte, aby se koření a česnek rozvoněly. Poté přilejte tolik vody, aby bylo maso ponořené. Přidejte sůl, pepř, rozmarýn a maso duste pod pokličkou asi hodinku a půl. 

04.

Podle potřeby občas dolejte trochu vody. Maso by se mělo dusit, ne vařit. Po hodince a půl přidejte najemno nakrájené chilli papričky a batáty. Přilejte opět trochu vody, aby bylo vše ponořené, a duste dál doměkka. 

05.

Když je maso zcela měkké, stáhněte z ohně. Podle chuti ještě nakonec pokrm osolte. Podávejte s bramborovou nebo polentovou kaší. 

Jestli neradi špiníte nádobí, z jednoho hrnce zkuste také voňavé kuře s červernou čočkou nebo dušené kedlubny s pórkem a bramborami jako přílohu k masu i samostatně. 

Reklama

Načítám