Hlavní obsah
3,1
(394)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Je prima se občas pustit do velkého vaření, připravit si spoustu omáček, pochutin a příloh, ale... Během pracovního týdne na to prostě nezbývá chuť ani energie. Proto oceníte jídlo z jednoho hrnce! Snadno tak uvaříte tohle kuře s voňavou červenou čočkou a rajčátky po indicku, stačí si najít jen pár minut na přípravu a ušetřený čas pak věnovat zábavnějším aktivitám, než je mytí nádobí.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks horních kuřecích stehen
  • 4 ks kuřecích spodních stehen
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky koření garam masala
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1/4 lžičky chilli
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 hrnek cherry rajčat
  • 5 g soli a pepře
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Čočku propláchněte a nechte nabobtnat ve vodě, budete potřebovat jednou tolik, co čočky. Mezitím si připravte zbytek.

02.

Kuře (my jsme počítali jedno horní a jedno spodní stehno na hlavu, ale také můžete naporcovat celé kuře nebo dát prsíčka) ze všech stran osolte a okořeňte garam masalou, uzenou paprikou a chilli (hodí se i kari, tandoori masala nebo římský kmín v kombinaci s pálivou paprikou). Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a maso z každé strany asi 5 minut dozlatova opečte. Mezitím si pokrájejte cibuli a nasekejte česnek.

03.

Když je maso hezky opečené, vyndejte ho a ve výpeku nechte asi 3 minuty zesklovatět cibuli. Přidejte česnek a ještě trochu garam masaly, papriky a chilli, nechte pár vteřin rozvonět a vmíchejte čočku i s vodou, rajčata a půl lžičky soli.

04.

Přiveďte k varu, do pánve vraťte maso, přihoďte rajčátka a pod poklicí 20 až 30 minut duste doměkka. Kdyby bylo v pánvi moc šťávy, na závěr vše zprudka povařte bez poklice. Opepřete a posypejte bylinkami (petržel, máta, koriandr) a můžete podávat!

Reklama

Související témata:

Načítám