Hlavní obsah
Foto: Alena Winnerová

Foto: Alena Winnerová

Když už špíz, tak hovězí! Přidejte k němu žampiony a hosté budou grilovanou pochoutkou nadšeni.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hovězí svíčkové
  • 200 g žampionů
  • 1 ks cibule
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 4 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na menší kousky. V oleji rozmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř a v této směsi maso přes noc marinujeme. Poté střídavě se žampiony, na kolečka pokrájenou cibulí a slaninou napichujte na grilovací jehly a grilujte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 527,46 kJ
Bílkoviny31,55 g
Tuky23,37 g
Sacharidy6,17 g
Sůl2,29 g
SAFA8,1 g
Vláknina1,93 g
Cukry2,88 g
Související témata:

Načítám