Hlavní obsah

Hračky z ponožky: Zkuste kočku, zajíce i lenochoda!

Foto: Tomáš Rubín

Nová hračka vykouzlí úsměv na rtech každému dítětiFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Jednoduché, originální, a hlavně levné. Hračky z ponožky totiž vyrobíte za pár korun. A děti je budou milovat. Poradíme vám, jak na ně.

Článek

Hromadí se vám doma liché ponožky a nevíte, co s nimi? Buďte trochu kreativní a využijte je na výrobu hraček. Ovšem, pokud nejsou v dezolátním stavu. My jsme ponožky raději zakoupili, neboť na některá zvířátka je potřeba pár ponožek. Výběr barev a vzorů je samozřejmě na vás.

Navíc můžete využít jak dospělácké, tak dětské typy, a vytvořit roztomilého mazlíčka na cesty, do školky, nebo jako dárek. A ani k tomu nemusíte mít šicí stroj, i když pro někoho může být výhodou. Ovšem hračky podle naší inspirace zvládnete ušít základním stehem klidně v ruce. Stačí jen vědět, jak vše správně nastříhat.

Připravte si…

Na zvířátka budete potřebovat čisté ponožky, kousek filcu či jiné látky, knoflíky, vatu na vycpání (lze použít i duté vlákno), nůžky, jehlu a nitě.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Černobílý zajíc

Zajíc je velmi jednoduchý, neboť vám bude stačit jedna ponožka, kterou nastřihněte z obou stran podle našeho návodu. Pak ji obraťte naruby a zašijte uši i nohy a mezi nohama nechte kus otevřený, abyste mohli ponožku naplnit vatou.

Pata vám vytvoří čumák, na který našijte srdíčko z filcu a nad něj přilepte pohyblivé oči, které se dají zakoupit v papírnictví. Použít můžete i dva knoflíky. Ruce vytvořte pouze prošitím z obou stran a mezi ně můžete ještě umístit na bříško kapsu.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Veselý lenochod

Na lenochoda jsou potřeba dvě ponožky, nejlépe tmavě hnědé barvy, ale dobře bude vypadat i károvaný vzor. Kukuč pak tvoří kousek filcu v tělové barvě a pár tmavých knoflíků. Kruhy kolem očí jsou nabarvené tmavě hnědou pastelkou. Na končetiny ještě našijte drápky a kousek suchého zipu, aby si děti mohly hračku někam zavěsit.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Roztomilá kočička

V podobném duchu jako zajíce, lze ušít také kočičku. Jen ouška, ocásek a přední tlapky jsou tentokrát zhotovené z druhé ponožky. Kočičku můžete ozdobit ještě mašličkou kolem krku či ouška.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Další kreativní nápady, které udělají ratolestem radost, najdete v článcích: Hravý tip na odpoledne s dětmi: Vyrobte jim neonovou rýži, která svítí ve tmě!  nebo Dekorace z balonků: Ideální na dětskou party. 

Reklama

Načítám