Hlavní obsah

Dekorace z balonků: Ideální na dětskou party i na Valentýna

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystáte rodinnou oslavu, narozeninovou party pro děti, nebo chcete svou drahou polovičku překvapit na Valentýna? Máme pro vás hravý tip. Zkuste originální výzdobu pomocí nafukovacích balonků.

Článek

Milují vaše ratolesti nafukovací balonky, proto nikdy nechybí na oslavách jejich narozenin? Pojďte je spolu s námi proměnit třeba v roztomilá zvířátka v podobě kočky, pandy či dinosaurů. Stačí vám k tomu barevné papíry a kvalitní lepidlo. Jen si dejte pozor, nesmí to být lepidlo z tavné pistole, které je příliš horké. To by vám pak balonek prasknul.

Balonky však můžete dekorovat i na party, kde budou dospělí. Stačí například potřít seshora lepidlem a posypat glitry dle své fantazie. Na balonek můžete také namalovat lepidlem srdce, jméno či vzkaz, a také ho posypat třpytkami, aby krásně vynikly. Hotové dekorace lze také zapíchnout na tyčce do vázy místo květin a dozdobit mašlí. Inspirujte se.

K 1. narozeninám

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Chystáte doma oslavu 1. narozenin vašeho dítka? Určitě se mu budou líbit i balonky s barevnými bambulkami, které mohou tvořit rok narození. Zakoupíte je běžně v papírnictví v různých velikostech.

Malá domácí zoo

Balonky lze využít rovněž jako hlavu pro různá oblíbená zvířata dětí. Stačí pomocí barevného papíru vystřihnout většinou jen uši, nos, oči, zobák, fousky, nožičky i hřebínek.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Místo květin

Přichystejte oslavu své mamince, kamarádce či známé v luxusním zlatém dekoru, do kterého slaďte balicí papír, skleničky i balonky poseté blýskavými glitry. Ty vsaďte na tyčce ozdobené mašlí z organzy do vázy.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Dinosauři

Z barevných papírů vystřihněte hlavu, nohy i ocas. U hlavy i ocasu, případně i hřbetních ostnů, vždy přehněte kousek papíru na konci, za který přilepte danou část k balonku. Dinosaury můžete také zavěsit na nit k lustru, nebo je postavit přímo doprostřed stolu.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pro zamilované

Hezky vypadá také balonek obalený v celofánu či organze, který můžete navíc pomalovat či popsat stříbrným centrofixem. Balonky lze nafouknout také do polovičních rozměrů a vytvořit z nich celou kytici.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám