Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: my-concept.cz

Hruška s čokoládovou omáčkouFoto: my-concept.cz

Aktualizováno

Sladké hruškové pokušení se hodí pro večírky, oslavy i zakončení letního grilování. Kdo neochutnal, nepochopí...

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 4 ks hrušek
  • 100 g mléčné čokolády
  • 1/2 dl karamelové polevy
  • 1 lžíce tuku
  • 2 lžíce mandlí
  • 4 kopečky zmrzliny
  • 1 špetka skořice
  • 2 ks hřebíčku
  • 1 lžíce rumu
Článek

Postup

01.

Hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Společně se směsí skořice, hřebíčku a trochou rumu vaříme v páře (v parní troubě) podle velikosti asi 30 minut. Čokoládu rozpustíme spolu s pokrmovým tukem a opražíme mandle.

02.

Hrušky naplátkujeme tak, aby plátky zůstaly nedokrojené, a rozložíme na talíř. Podáváme teplé s čokoládovou a karamelovou omáčkou, posypané mandlemi a jako doplněk přidáme kopeček zmrzliny.

Související témata:

Načítám