Hlavní obsah
Foto: my-concept.cz

Hruška s čokoládovou omáčkouFoto: my-concept.cz

Sladké hruškové pokušení se hodí pro večírky, oslavy i zakončení letního grilování. Kdo neochutnal, nepochopí...

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 4 ks hrušek
  • 100 g mléčné čokolády
    6
    7
  • 1/2 dl karamelové polevy
  • 1 lžíce tuku
  • 2 lžíce mandlí
    8
  • 4 kopečky zmrzliny
    7
  • 1 špetka skořice
  • 2 ks hřebíčku
  • 1 lžíce rumu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Společně se směsí skořice, hřebíčku a trochou rumu vaříme v páře (v parní troubě) podle velikosti asi 30 minut. Čokoládu rozpustíme spolu s pokrmovým tukem a opražíme mandle.

02.

Hrušky naplátkujeme tak, aby plátky zůstaly nedokrojené, a rozložíme na talíř. Podáváme teplé s čokoládovou a karamelovou omáčkou, posypané mandlemi a jako doplněk přidáme kopeček zmrzliny.

Související témata:

Načítám