Hlavní obsah

Hubněte doma: 3 cviky s vlastní vahou jsou extra účinné!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepotřebujete nic, jen svoje tělo. Cviky prováděné vlastní vahou jsou zaprvé často mnohem komplexnější než posilování s náčiním a zadruhé ideální pro všechny, co cvičí doma. Jaké patří mez ty nej?

Článek

Pokud tradičně po Vánocích zahajujete hubnoucí maraton, máme tu něco pro vás! Kromě správného vyváženého jídelníčku a nějakých těch aerobních aktivit se určitě hodí začít trochu posilovat.

Možná tápete, co vlastně posilovat, jak, kolik... V tomto případě, nechť vám je inspirací naše video, ve kterém trenérka Markéta Brožová z fitness pro ženy Contours představuje sestavu tří superúčinných cviků s vlastní vahou.

„Cvičení s vlastní vahou má mnoho výhod. Kromě toho, že je můžete provádět v podstatě kdekoli a kdykoli a potřebujete k tomu pouze své vlastní tělo, u většiny cviků posilujete také více svalových partií najednou,“ říká Markéta Brožová.

Určitě znáte velmi efektivní posilovací klasiky, jako jsou kliky, dřepy, výpady a podobně... „Tyto cviky jsou skvělé, ale v tomto videu jsem si pro vás připravila jinou variantu, která je obtížnější, a tím i účinnější. Cviky je navíc dobré obměňovat, a to i z hlediska pestrosti, neboť cvičit stále totéž dokola vás po nějaké době přestane bavit,“ uvádí trenérka.

Sestavu stačí provádět třikrát až pětkrát týdně. Pokud najedete na správný jídelníček a zařadíte i nějaké aerobní aktivity, výsledky v podobě pevného a krásně tvarovaného těla na sebe nenechají dlouho čekat!

Reklama

Načítám