Hlavní obsah
3,1
(29)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Do dalšího dílu jsme s receptem na zajímavé cukroví pozvali pisatelku blogu s prostým názvem Kuchařinka. Petřina nabídka cukroví byla velká, my jsme si ale bez váhání řekli o recept na mini laskonky.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
40 kusů
Těsto
  • 3 ks bílku
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 lžíce cukru moučka
Krém
  • 1/2 ks kakaového pudinku
  • 200 ml mléka
  • 100 g čokolády 80%
  • 120 g másla
  • 1 hrst nadrcených kakaových bobů
Článek

Postup

01.

U tohoto receptu je potřeba říct si dopředu jednu věc: pokud nemáte podložku na pečení s vyznačenými kroužky (vidíte ji na fotografiích níže) a chcete mít cukroví souměrně velké, nakreslete si stejně velké kroužky nejdřív hezky jeden po druhém obyčejnou tužkou na pečicí papír. Vzhledem k tomu, že tohle cukroví jistojistě nebudete péct jen jednou a podložka se dá použít i při pečení mnoha jiných laskomin, doporučujeme její pořízení. Seženete ji kolem 200 korun v domácích potřebách nebo různých e-shopech, ptejte se po silikonové podložce na makronky.

02.

Troubu zapněte na 120 stupňů. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Bílky a asi polovinu třtinového cukru vyšlehejte v parní lázni do pěny – trvá to zhruba stejně dlouho jako rozpuštění cukru. Pak směs sundejte z plotny a postupně do ní všlehejte i zbývající třtinový cukr. Do tuhého sladkého sněhu nakonec ještě vmíchejte dvě lžíce moučkového cukru.

03.

Hotovým sněhem naplňte cukrářský sáček a na připravený pečicí papír nebo podložky nastříkejte jednotlivé „pusinky“. Mini laskonky by v průměru neměly mít víc než 2–3 centimetry. Uvedené množství se vejde na 2 plechy. Plechy vložte do trouby a pečte asi 40 minut – bezé se totiž vlastně ani tak nepeče, jako spíš suší. Upečené laskonky nechte úplně vychladnout.

Foto: Jakub Jurdič

Pomocí cukrářského sáčku na připravenou podložku tvořte stejně velké pusinkyFoto: Jakub Jurdič

04.

Než se bezé upeče, připravte si krém. Z poloviny pudinkového prášku a 200 ml mléka uvařte hustý pudink. Ten nechte vychladnout za častého míchání nebo pod potravinářskou fólií, aby na něm nevznikl škraloup.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

05.

Rozpusťte čokoládu, vmíchejte do ní měkké máslo a všlehejte ji stejně jako semínka z poloviny vanilkového lusku do vychladlého pudinku, hotový krém musí být hladký a jemný. Pokud máte, úplně nakonec do krému vmíchejte hrst nadrcených kakaových bobů.

06.

Krém si dejte do cukrářského sáčku se zdobnou hubičkou. Polovinu vychladlých laskonek obraťte hladkou stranou nahoru a naneste na ně trochu krému. Přiklopte druhou polovinou, a je hotovo! Cukroví není potřeba nijak uležet, takže do konzumace se můžete pustit klidně hned a zítra si napéct další :-).

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Související témata:

Načítám