Hlavní obsah

Jako z francouzské cukrárny: Domácí makronky

Hodnocení:
(44)
Foto: Maila Vašíček
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
13 minut
Náročnost
vysoká

Makronky jsou v poslední době velmi oblíbené, ale v obchodech bývají dost drahé. Zkuste si je upéct doma a ozvláštnit tak nabídku vánočních sladkostí. S cukrářkou Ivetou Fabešovou a podle receptu z pořadu Někdo to rád sladké na Stream.cz to zvládne každý.

Ingredience pro:
1 plech
Na těsto
  • 185 g cukru krupice
  • 93 g bílků
  • 250 g mandlové mouky
  • 250 g cukru moučka
  • 85 g nešlehaných bílků
  • červená potravinářská barva
Na krém
  • 500 g bílé čokolády
  • 400 g smetany
  • 1 vanilkový lusk
Článek

Postup

Krok 1: Bílky a cukr zahřejte ve vodní lázni na 70 stupňů a pak je vyšlehejte dotuha. Moučkový cukr a mouku prosejte. Přidejte nešlehané bílky a nakonec i ušlehanou část a červenou barvu (na Vánoce je červená nejhezčí, ale můžete samozřejmě zvolit i jiné odstíny). Vše dobře promíchejte.

Krok 2: Na silikonovou podložku nastříkejte kolečka o průměru 4 cm. Pečte při 140 stupních asi 13 minut. 

Krok 3: Smetanu se semínky z vanilky zahřejte a nalijte na bílou čokoládu. Promíchejte a nechte ideálně do druhého dne ztuhnout. Připraveným krémem pak slepte vždy dvě makronky k sobě. 

Děláváte si domácí makronky, nebo si je raději kupujete? Chcete-li se podívat, jak je vyrábí profesionální cukrářka, podívejte se na video zde.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama