Hlavní obsah

Hynku, Viléme, Jarmilo!

Foto: bontonfilm.cz

Historický film MájFoto: bontonfilm.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl pozdní večer - 1. máj, večerní máj, byl lásky čas... Pod rozkvetlou třešní jste se tiskla ke svému milému a on vám šeptal do ouška ty nádherné verše Karla Hynka Máchy? Že jste tehdy vnímala úplně něco jiného než slova? Nevadí! Máj je nyní na DVD v odvážném filmovém zpracování.

Článek

Kdo by neznal úvodní verše jedné z nejslavnějších českých básní. Vzpomenete si však, jaký příběh básník vlastně vypráví? Kat (Jan Tříska) se po sedmi letech vrací do svého rodného kraje. Z útržků vzpomínek, které se mu vybavují, diváku představí příběh milostného trojúhelníku mezi dvěma muži a jednou ženou.

Mlynář Schiffner (Juraj Kukura) je zralý muž, jehož život je založen na jistotách, pro které je schopen obětovat i syna. Jarmila (Sandra Lehnertová) je mladé, vášnivé a smyslné děvče. Vilém (Matěj Stropnický), rebel a vůdce bandy loupežníků,  zaslepen láskou k Jarmile zabije v boji svého soka mlynáře Hynka. Ve vězení pak čeká na rozsudek a smrt. Silný příběh, vzplanutí velké lásky, ale i tragédie a šok.

Režisér a kameraman F. A. Brabec je zárukou impozantních záběrů české krajiny a přesného zachycení lidských emocí. Film doprovází i autorská hudba z dílny populární skupiny Support Lesbiens. Součástí DVD je film Máj s bonusovým materiálem (film o filmu, upoutávky a klip skupiny Support Lesbiens) a dokonce i samotná kniha s básní Máj.

Foto: bontonfilm.cz

Přebal knihy a DVD MájFoto: bontonfilm.cz

Režie a kamera: F. A. Brabec Hudba: Support Lesbiens Hrají: Jan Tříska, Sandra Lehnertová, Nina Divíšková, Matěj Stropnický a další 70 minut, doporučená cena 399 Kč

Reklama

Načítám