Hlavní obsah

I garážová vrata se vám musí líbit…

Reklama

Místo, kde se nachází garáž, nemusí označovat pouze nevzhledná šedivá vrata. Renomovaní výrobci jsou totiž dnes již schopni nabídnout například celou škálu zajímavých dekorů, které imitují dřevo.

Článek

Garážová vrata představují funkční prvek domu a mají v prvé řadě přinést bezpečnost, tepelnou izolaci a komfort užívání. Protože jsou ale zároveň vybavením, které spoluvytváří celkový pohledový dojem, je třeba dbát i na design. V tomto směru vycházejí zákazníkům výrobci vstříc a ladí vrata tak, aby si vybral i člověk s vysokými estetickými nároky.

Sekční garážová vrata v imitaci dřeva s originálním nerezovým prvkem

Zajímavého vzhledu se dosahuje zejména aplikací dekorů, které imitují dřevo. „V základní nabídce máme aktuálně osm dekorů, které jsou laminací nanášeny na vstupní materiál ještě před samotnou výrobou panelu. Teprve poté se tedy provádí válcování tvaru sekce a vypěnění panelu. V porovnání s pouhým nanášením fólie na sekce vrat tak zůstává dekor velmi odolný a stálý, proto na něj dáváme záruku 10 let,“ vysvětluje Lubomír Valenta ze společnosti Lomax, která je v tuzemsku největším výrobcem sekčních garážových vrat.

„Pokud dodatečně nanášíme fólii na již hotové sekce, záruky jsou pak základní,“ dodává Valenta.

Moderní vzhled vrat v barvě Antracit umocňují designová nerezová okénka

Zajímavé dekory však nepředstavují to jediné, čím lze oživit garážová vrata. Dveře je možné osadit různými typy okének či celou prosklenou sekcí nebo designovými nerezovými prvky vyrobených dle přání zákazníka na míru jeho domu. K dispozici jsou základní typy prolisů – lamela, středová drážka či kazeta, které Lomax jako jediný na trhu dokáže libovolně kombinovat s jakoukoli barvou či dekorem dřeva.

Pokud se rozhodujete o pořízení nových garážových vrat a zároveň je chcete designově vylepšit, nastává nyní velmi vhodná doba, protože někteří výrobci spustili jarní akce. Dekory dřeva tak získáte bez příplatku.

Imitace dřeva a nerezové prosklení sladěné se vstupními dveřmi v praktickém otevírání sekčních vrat do boku

Vydáte-li se vybírat garážová vrata, obecně doporučujeme respektovat rady odborníků. Důležité je sledovat zejména bezpečnostní parametry. Vrata musí být dostatečně stabilní, aby odolala nájezdu zlodějů nebo vandalů. Dbejte také na bezpečnost rodinných příslušníků nebo zvířat. „Vrata by proto měla být vybavena bezpečnostními prvky, jako jsou například pádové brzdy, pojistky proti přetržení pružin, kontaktní lišty nebo infrazávory,“ upozorňuje Lubomír Valenta.

Krása dřeva a pevnost oceli, to jsou moderní garážová vrata

Dále se ptejte na tepelně-izolační vlastnosti vrat, provozní podmínky, servisní intervaly a na záruční a pozáruční servis. „Klíčové rozhodnutí se týká rovněž způsobu ovládání. Od manuálního se jednoznačně přechází k automatizovanému pomocí motorového pohonu vrat s možností dálkového ovládání, což zásadně mění komfort užívání vrat, respektive garáže. Na trhu je v současnosti celá řada typů ovladačů včetně možnosti otevírat vrata mobilním telefonem,“ uzavírá Valenta.

Nejenom v průmyslovém provedení se používají praktické prosklené hliníkové sekce

Pro více informací volejte zdarma 800 100 372 nebo se podívejte na www.lomax.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám