Hlavní obsah

I „paní dokonalá“ potřebuje odpočinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málokterý muž si dokáže představit, v jakém přetížení je dnešní žena. Žena starající se o děti, manžela, domácnost. Dnes jsou na ni kladeny maximální fyzické i psychické nároky.

Článek

Dobré zaměstnání dnes pro ženu není legrace. K tomu ještě péče o manžela a děti, úklid...  Pár dní dovolené ročně nic nevyřeší. Proto potřebujete klid a kvalitní spánek během noci.

Při zdravém spánku relaxujete – tělo uvolňuje psychické a svalové napětí, regenerují se svaly, šlachy, klouby, zapisují se informace do paměti, volně se prodýchává, restartují se orgány a vy čerpáte síly do dalšího náročného dne.

Dlouhodobý nedostatek spánku snižuje nejen vaši schopnost regenerovat síly, ale také oslabuje imunitní systém, omezuje koncentraci, motoriku, emoční odolnost a podobně.

Matrace a doplňky vhodné pro astmatiky a alergiky

Nejvhodnější matrace drží osu a linii páteře a přitom nechá uvolnit svaly, vazy, ale šlachy zůstanou v aktivní relaxaci. Poruchy biorytmů a spánku se zobrazují v lidském jednání a chování během celého následujícího dne. Děti, dospělí, senioři reagují různými vyrážkami, alergiemi, ekzémy, pocením, nespavostí, častým převalováním či nechutenstvím na umělé, syntetické matrace. Je správné recyklovat, ovšem chcete na odpadu i spát? Na změnu matrace nikdy není pozdě!

Zdravý život bez alergií

V posteli trávíte minimálně 1/3 života, nešetřete proto financemi na úkor vlastního zdraví. Pokud se budíte unavení, otupělí, jako v mlze, měli byste se zamyslet nad tím, jak spíte.

Mnoho lidí se v dnešní době navrací k přírodním matracím, které neobsahují toxické zpomalovače hoření a nemají elektrostatický náboj jako matrace umělé. Materiály, které po tisíce let vyvíjela příroda, se proto zdají jako velmi správná volba. Lidé přírodní bio matrace vyhledávají nejen pro jejich nechemické složení, výrobu bez syntetických přísad a pojidel, ale i kvůli ruční práci.

Organismus je nutné při spánku dokonale uvolnit, nesmí však být zborcený či ochablý. Matrace se proto musí přizpůsobit vašemu tělu, páteři a ostatním částem těla a zachovat je v přirozeném tvaru, v přirozeném napětí.

Postele z masivu na zakázku

V přirozené poloze si váš organismus totiž nejlépe oddychne, odpočine a rychle se zregeneruje.

Matrace by měly být z přírodních, ekologicky čistých materiálů, které zabraňují přežívání různých roztočů, bakterií nebo plísní. Matrace z přírodních zdrojů a surovin jako bavlna, koňské žíně, ovčí vlna, kokosová vlákna, přírodní kaučuk, len, konopí jsou trendy – čistě ekologické a přirozeně recyklovatelné.

Kvalitní matrace z přírodních materiálů

Přírodní matrace snad právě nejlépe testují děti. Matrace z přírodních materiálů vyhovují astmatikům, mají hypo-alergenní vlastnosti. Dítě s atopickým ekzémem může klidně spát a jeho jemná kůže spočívá na nedráždivých a certifikovaných materiálech od matky přírody. Pokud se dítě potí, přírodní matrace bez problémů stáhne vlhkost a udrží perfektní klima pro zdravý, suchý a vydatný spánek.

Přírodní matrace se svrchní top matrací

Stále více lidí se ptá, v čem jsou přírodní matrace převratné. V ničem. Přírodní materiály jsou jednoduše to nejzdravější a nejpřirozenější, co na světě ještě máte. Stoprocentní bavlna odvádí vlhkost, nedráždí a zklidňuje pokožku. Koňské žíně akumulují teplo, stahují z lidského těla vodní páry, pot a zároveň odklánějí elektrostatické a patogenní vlnění. Ovčí vlna izoluje oběma směry – v zimě hřeje a v létě chladí.

Česká ruční výroba

Kokosové vlákno je prodyšné, stabilní a svou tuhostí poskytuje kvalitní ortopedickou podporu spícímu jedinci. Měkkost, poddajnost a tvarová návratnost je přisouzena přírodnímu kaučuku. Lněný a konopný filc je vodopropustný, izoluje a pomáhá tělu udržovat klouby v suchém prostředí. Není novinkou, že příroda generuje po tisíce let jeden dokonalý materiál za druhým, my lidé na to jen dost často zapomínáme.

Příroda přirozeně léčí

Přírodní matrace s vyšší tuhostí jsou vhodné pro sportovce a lidi s dostatečným fyzickým pohybem či zaměstnáním. Je to zkrátka stabilnější zdravé spaní pro člověka s vyšším napětím v kloubech a svalech.

Naproti tomu měkčí matrace jsou vyhledávány ženami, lidmi s nadváhou, těmi, kteří mají méně fyzického pohybu. Jde tedy o měkký, poddajný spánek pro člověka s menším napětím uvnitř těla. Je však nutné poznamenat, že každý je individualita, a proto záleží čistě na pocitu a touze při výběru.

Postele na zakázku na míru pro zdravý spánek

Přírodní matrace je možné vyzkoušet a otestovat v Institutu zdravého spaní v Showroomu Praha-Vršovice, Vršovická 7/27, na rohu Petrohradské (tramvajová zastávka Bohemians) nebo v Nové Pace, Šlejharova 36 (hlavní tah Praha – Krkonoše).

Prostředky k docílení zdravého spánku volte odpovědně, protože na špatné rozhodnutí doplatíte zase jenom vy sami!

Související témata:

Načítám