Hlavní obsah

Dilema: Miluji ho, ale není dobrý v posteli!

Foto: thinkstock

Je to těžké rozhodování. Vážně je nekvalitní sex důvod k rozchodu s jinak úžasným mužem?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to úžasný společník, chlap, na kterého je spoleh, inteligentní, milý, prostě dokonalý. Jenže v posteli nic moc! Co teď s tím? Je to důvod k rozchodu, nebo se vyplatí na super sexu tolik nelpět?

Článek

Martina (34) se po několika letech seznámila s mužem, u něhož má pocit, že vážně stojí za to. „Má všechno, co je pro mě důležité. Můžu se na něj spolehnout, nepije, je milý, umí mě rozesmát, máme společné zájmy,“ popisuje Martina.

Jenže jeden háček to přece jen má, a to sex. „Nevím, jak to říct, ale prostě není moc dobrý v posteli. Takový neohrabaný, neumí to se mnou, je to nuda, chybí tomu jakákoli jiskra,“ tvrdí Martina. Zpočátku věřila, že se to časem zlepší, poslední dobou už ale váhá. „Nechci o něj přijít, nechci být povrchní, ale přemýšlím, zda to není důvod k rozchodu,“ říká Martina. A také přemýšlí, zda to nelze změnit, zda není možné partnera milostným hrátkám naučit, jaksi ho vytrénovat.

Foto: thinkstock

Je hezký, milý, chytrý, zábavný, sexy, ale v posteli nestojí za nic. Tak tohle dilema je těžké vyřešitFoto: thinkstock

Zásadní otázka

Ani odborníci nemají v tomto směru zcela jasno. „Čím víc sex milujete, čím víc je pro vás v životě důležitý, tím větší je to pro vás důvod, proč se s někým rozejít,“ říká britská expertka Tracey Cox.

Ovšem vliv na to má řada dalších věcí. „Někdy je totiž partnerství víc než sex. Koneckonců spoustě párů, které spolu žijí třeba dvacet či třicet let, se stane totéž. Společné zážitky, humor, přátelé a vzájemná blízkost je pro ně důležitější než jejich milostný život,“ tvrdí Rowan Pellingová, britská novinářka a autorka sloupku v deníku Daily Mail, kde radí lidem s jejich milostným a sexuálním životem.

Obě expertky na vztahy se ale shodnou na tom, že v prvé řadě si musíte odpovědět na otázku, zda je pro vás důležitější skvělé a harmonické partnerství, nebo úžasný vášnivý sex.

Foto: thinkstock

Leccos lze změnit a k dobrému sexu se dopracovat, s něčím ale naopak nehneteFoto: thinkstock

S tímhle asi nehnete

Pokud se rozhodnete ve vztahu zůstat, měly byste ale vědět, že ačkoli řadu věcí lze pomocí otevřeného rozhovoru v sexu změnit (sdělit si, co se komu líbí, co by chtěl zkusit, co naopak odmítá), s něčím hnout nejde, anebo je to velmi těžké. Nejčastěji jde o následující:

  • Rozdílné potřeby – Jestliže máte vysoké libido a váš partner naopak velmi nízké, je to problém. „Samozřejmě je možné najít nějaký kompromis, ale je to náročná bitva. Odpírat sex někomu s vysokým libidem je stejné, jako mu třeba nedopřát kartáček na zuby. Proto zvažte, jak moc svůj protějšek milujete, a zda je pro vás život bez něj skutečně nepředstavitelný,“ radí Tracey Cox.
  • Odmítání experimentů– Prahnete po erotických experimentech, ale váš partner je stydlivý a nemá novinky rád? Pokud je to tím, že doposud neměl moc šancí objevovat svět sexu, není to žádná pohroma. S trochou snahy se i ze stydlína stane odvážný milenec. „Pokládá-li ale sex za něco nečistého, jakékoli odchylky v něm vzbuzují pohoršení, je to problém. Musely byste totiž změnit jeho představy, které pramení z výchovy či z náboženských předsudků a v jeho mozku bydlí už od dětství. A to je vážně nelehký úkol,“ říká Tracey Cox.
  • Sobeckost– Pokud je příčinou vaší nespokojenosti nedostatečná předehra či obecně partnerova neochota vás potěšit, je třeba zjistit, co za jeho nezájmem o vás je. Může tím totiž jen maskovat svou nezkušenost, což je ta lepší varianta. Naučit ho pár technik, zasvětit ho do tajů ženského těla, to nebývá problém. Ale pokud mu je skutečně jedno, zda se vám to s ním líbí nebo ne, nemá zájem vás potěšit, rychle pryč. Není nic horšího než sobec v posteli!

Také jste někdy něco takového řešily?

Reklama

Načítám