Hlavní obsah

Návrhářka Donátová: Ví, co ženy potřebují!

Foto: Ateliér Donát

Společenský model Ilony DonátovéFoto: Ateliér Donát

Reklama

Milujete rukodělné techniky patchwork, háčkování, batiku?  Potom si nenechte ujít soutěž o model návrhářky Ilony Donátové. Tak můžete sama na sobě odzkoušet, jak příjemně se její modely nosí.

Článek

Kontrasty pro štíhlou siluetu

Velmi zajímavá kolekce z dílny Ilony Donátové je bezesporu „pozitiv negativ", tedy variace na černou a bílou, vytvořená pro společenskou sezonu. Právě kombinace kontrastů barev dokáže s postavou velmi dobře pracovat a přidá či ubere na objemu, kde je třeba. Jedná-li se o dvoudílné šaty, vždy jsou k nim připravené různé varianty topů k obměně. Což určitě uvítají slečny, které navštěvují taneční. Příjemné je, že společenské modely Ilony Donátové a dokonce i svatební šaty jsou realizované tak, aby se daly využít i pro denní nošení. Pro modely je typická ruční práce, ať je to malba, korálková výšivka, nebo vsadka ručně tkané krajky. Tím se každý model stává solitérem, originálem.

Střih dělá zázraky

Zima je v duchu černé v kontrastu s výraznějšími tóny zelené, červené a oranžové, základ tvoří dlouhé sukně, zkrácené délky kalhot a nepřeberné množství tunik. Každý najde správný střih pro svoji postavu, navíc celá řada nabízí variabilnost, uspořádat si konečný outfit podle střihů, které nejvíc lichotí jeho postavě.

Foto: Ateliér Donát

Typické jsou barevné kontrastyFoto: Ateliér Donát

Oblečení jako výtvarné dílo

Návrhářka pracuje v 90 % s přírodními materiály - bavlnou, lnem, hedvábím a viskózou. Dezény materiálů navrhuje exkluzivně pro svůj ateliér. U batikovaných modelů garantuje ateliér jejich barevnou stálost a neměnnost. Velkým koníčkem návrhářky je studium chemického zpracovávání materiálů různými technikami na Univerzitě v Liberci. Některé její lněné modely tak mají úpravu, která zabraňuje propustnosti vody - výborně se hodí i jako svrchní oblečení, aniž byste se museli bát, že promoknete.

Modely Ilony Donátové jsou atypické, proto její příznivkyně mají možnost v jejích ateliérech modely dokompletovat šperky, kabelkami, zajímavými šály, které jsou také ručně zpracované (handmade) ve stejném duchu. Jestliže nepatříte mezi ty, které potřebují pro své sebevědomí značku, ale rádi vybočujete z řady, jsou to kousky právě pro vás.

Modely Ateliéru Donát můžete zakoupit v autorských ateliérech: Praze ve Spálené ul. a na M. Horákové nebo v Poděbradech, Bratislavě aj. Sama návrhářka Ilona Donátová drží v pražském ateliéru poradenské dny a klientce dokáže model přizpůsobit na míru.

Svými modely oslovuje zejména kreativní ženy, které mají rády barevné kompozice a originalitu a neskrývají svoji ženskost. Pro tento rok připravuje vernisáž a módní show dle scénáře Markéty Zinnerové s českými a slovenskými herečkami. Motto I. Donátové je oblékat nejen tělo, ale i duši.

Reklama

Související témata:

Načítám