Hlavní obsah

Inteligentní pomocníci aneb Technika, kterou ovládají ženy

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I my ženy dokážeme brouzdat uličkami se spotřební elektronikou a strávit dlouhé chvíle vybíráním technických pomůcek, jež nám ulehčí život. A pokud mají tato lákadla navíc dokonalý design, lze jim opravdu jen stěží odolat.

Článek

Roboti, kteří vám ráno natočí vlasy, udělají snídani či pomohou vybrat outfit do práce, odpoledne vyzvednou děti ze školy, napíšou za ně referát nebo v domě utřou prach a večer připraví svíčkovou se šesti, jsou bohužel vzdálenou hudbou budoucnosti. Ale i tak existuje řada novinek, které stojí za to!

Beauty vychytávky

Pro krásu se vážně trpět nemusí. S novým fénem vysušíte vlasy bez toho, abyste je poškodily (jaké chyby děláme při fénování nejčastěji). Teplotu vzduchu totiž měří 20x za sekundu, a tím pádem ji máte neustále pod kontrolou. Díky jeho tichosti navíc při fénování uslyšíte i jiné zvuky než hlasité hučení. O pleť se zase postará silikonový přístroj, který vyčistí póry a zbaví vás zbytků make-upu. S roztomilým epilátorem můžete mít pokožku sametově hladkou až čtyři týdny. A dentální hygienu snadno provedete i doma s elektrickým zubním kartáčkem a čističem mezizubních prostor.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Vysoušeč vlasů, Dyson Supersonic, 10 799 Kč; 2. Sonický přístroj na čištění pleti, Foreo (prodává Douglas), 999 Kč; 3. Epilátor Silk-épil 3, Braun, (info o ceně v obchodě); 4. Sonický zubní kartáček a přístroj mezizubní hygieny Sonicare, Philips, 6999 Kč Foto: Archiv firem

Dokonalý fotoaparát

Pro skvělou fotku by mnozí šli na kraj světa (jak nemít na fotkách dvojitou bradu a tak podobně). Malý stylový fotoaparát s osminásobným zoomem se vejde do každé kabelky a s aplikací SnapBridge jej propojíte s chytrým telefonem. Své záběry můžete tedy okamžitě sdílet ve vysoké kvalitě. Výsledné obrázky stačí vytisknout na kapesní tiskárně a vzpomínky z výletu budou vyvolané ještě dřív, než se vůbec dostanete k vyprávění zážitků. Pokud však k focení raději využíváte mobil, vybavte ho originálním krytem proti poškození při pádu a držátkem pro pohodlnější uchycení.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Kryt na iPhone 6–8, H&M, 249 Kč; 2. Držák na prst na mobilní telefon, Swarovski, 999 Kč; 3. Fotoaparát Coolpix A300, Nikon, 4290 Kč; 4. Kapesní fotografická tiskárna, HP Sprocket, 2999 KčFoto: Archiv firem

Flashka, kabel, powerbanka

Ať už cestujete vlakem, letadlem či autobusem, stoprocentně oceníte drobné pomocníky, kteří dokážou zahnat i tu největší nudu. Na flashku s pamětí 8 GB se vejde spousta dílů vašeho oblíbeného seriálu, dokumentů k práci nebo třeba oblíbených audio knih. Samozřejmě nesmíte zapomenout ani sluchátka, a jestliže se plánujete koukat na tabletu či telefonu, zabalte si do kabelky pro jistotu i powerbanku a dobíjecí kabel.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Sluchátka, Claire’s, 599 Kč; 2. Datový kabel pro iPhone, iPad a iPod, ADATA (prodává Alza), 289 Kč; 3. Powerbanka, Romoss (prodává CZC), 899 Kč; 4. Flash disk 8GB, Swarovski, 1690 KčFoto: Archiv firem

Chytré roboty do kuchyně

Zatímco za vás multifukční přístroj v kuchyni ušlehá sníh, rozemele maso, naplní klobásy nebo například odšťavní ovoce, druhý robot vyluxuje celý byt a třetí připraví popcorn k televizi, můžete se věnovat třeba žehlení (vychytávky do kuchyně, které vám ušetří čas). Ovšem s parním napařovačem získává tato jindy neoblíbená činnost úplně jiný rozměr. Oblečení jako ze žurnálu budete mít během chvíle, a navíc se s tímto šikovným vynálezem zbavíte bakterií i nepříjemných pachů. Jen škoda, že než se všechny domácí úkony sloučí do jednoho zařízení, ještě to zřejmě chvíli potrvá.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Robotický vysavač Roomba 605 (prodává iRobot), 5999 Kč; 2. Multifunkční kuchyňský robot PHSM 9000, Philco, 7999 Kč; 3. Popkornovač, Severin (prodává Datart), 592 Kč; 4. Parní napařovač oděvů, Princess (prodává Euronics), 929 KčFoto: Archiv firem

A jak si doma ulehčujete práci vy? 

Reklama

Související témata:

Načítám