Článek
Postup
01.
Do mouky prosáté se solí zapracujte tuhé máslo, postupně přidejte cukr a žloutky.
02.
Hotové těsto zabalte do fólie a nechte odpočinout aspoň 30 minut v chladu. Mezitím dýni uvařte do měkka (hokkaidó se nemusí loupat), nechte vychladnout, a poté ji rozmixujte s kondenzovaným mlékem, vejci, třtinovým cukrem, skořicí a muškátem. Tvaroh ochuťte citronovou kůrou.
03.
Odpočinuté těsto rozválejte, urovnejte do dortové formy vyložené pečicím papírem tak, aby zůstaly asi 1,5–2 cm vysoké okraje, a dejte asi na 10 minut péct do trouby roztopené na 170 stupňů.
04.
Předpečené těsto potřete ochuceným tvarohem, na něj položte pokrájené sušené meruňky, přelijte dýňovou směsí a dejte péct asi na 40 minut do vyhřáté trouby.
05.
V kastrůlku rozpusťte máslo a přimíchejte ořechy a cukr. Zahřívejte na mírném ohni tak dlouho, dokud se máslo do ořechů nevsákne.
06.
Oříškovou hmotu naneste na mírně vychladlý koláč a dejte ještě na 3–4 min pod gril. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo jogurtem.
