Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jahodová sladkost, která potěší nejen děti, ale určitě i dospělé! Skvěle vypadají a ještě lépe chutnají! Pohrajte si s tvarováním a vyzkoušejte jahodové šneky!

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
10 porcí
  • 1 tabulka mléčné čokolády
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 300 ml smetany
  • 200 g čerstvých jahod
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 100 g cukru krupice
  • 120 g polohrubé mouky
  • 4 ks vejce
Článek

Postup

01.

Oddělte žloutky a bílky, žloutky vyšlehejte s cukrem, vanilkovým extraktem a vodou. Přimíchejte kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i sníh z bílků.

02.

Těsto dobře promíchejte, nalijte na plech s pečicím papírem a základ rolády pečte při 180 stupních asi 10 minut. Po vyndání z trouby na roládu položte volný arch pečicího papíru, srolujte ji a nechte krátce vychladnout.

03.

Mezitím si připravte krém. Trochu jahod odeberte, rozmačkejte je vidličkou a přimíchejte k vyšlehané smetaně. Zbytek jahod nakrájejte na menší kousky. Želatinový ztužovač připravte dle návodu a vmíchejte do něj šlehačku.

04.

Trochu krému si oddělte do zdobicího sáčku, přidejte do zbytku jahody, krémem potřete roládu a zaviňte ji tak, aby kousek ještě zbýval. Na okraj stříkejte pusinky, zapichujte do nich kousky jahod (jako tykadla), roládu nechte vychladit a krájejte ji na šnečky.

Chtěli byste mít své vlastní domácí jahody? Podívejte se jak o ně pečovat a pak už můžete sklízet sladké plody.

Související témata:

Načítám