Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Sladká roláda s nápadem? Ano! Jahodová roláda s cereáliemi je hravá, extrémně jedlá a ne tak složitá na přípravu, jak možná čekáte. Slibujeme!

15 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 4 ks vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička strouhanky
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička griotky
  • 250 g čerstvých jahod
  • 1 hrst čokoládových cereálií
  • 2 sáčky ztužovače šlehačky
Článek

Postup

01.

Žloutky vymíchejte s cukrem, přidejte k nim mouku s práškem do pečiva a sníh vyšlehaný se solí. Do těsta přidejte ještě nastrouhanou citronovou kůru, griotku, strouhanku a olej.

02.

 Základ rozlijte na plech s pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a roládu pečte zhruba osm minut.

03.

Vyndejte ji, srolujte a nechte zchladnout. Poté ji naplňte jahodovou šlehačkou. Tu udělejte vyšleháním smetany se ztužovači a přidáním kousků jahod. Nechte si ale trochu krému stranou – tím pak pomažte naplněnou roládu. 

04.

Teď už zbývá jen posypat čokoládovými lupínky a můžete začít pomalu ochutnávat.

Děláte rolády často a přemýšlíte jak je ozvláštnit? Vytvořte z nich dort s čokoládovým krémem.

Související témata:

Načítám