Hlavní obsah
2,9
(62)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Jahodový cheesecake? Trochu pracnější záležitost, ale ta chuť... Naprosto dokonalá! Oblíbeným dezertem ohromíte každou návštěvu. Zkusíte ho?

40 min.
Příprava
1 hod., 35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
Korpus
  • 250 g máslových sušenek
  • 200 g másla
  • 125 g cukru moučka
Sýrová část
  • 550 g sýru Philadelphia
  • 250 g mascarpone
  • 5 kapek vanilkového extraktu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 6 ks vejce
K dokončení
  • 200 g jahodové marmelády
  • 15 ks čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Nejdříve si nachystejte korpus. Máslo rozpusťte a zapracujte do něj všechny namleté sušenky a cukr. Pokud nemáte mlýnek, prostě je vložte do sáčku a rozbijte je paličkou na maso. Druhá možnost je vložit je do mixéru.

02.

Ráfek (bok) formy obalte pečicím papírem a následně i alobalem, aby se dort potom lépe vyndaval. Zhruba z 270 g vzniklé směsi vytvořte dno, ze zbytku vytvořte dostatečně vysoké okraje. Dbejte u toho, abyste těsto opravdu, ale opravdu důkladně namačkali a slisovali dohromady. Takto nachystaný korpus dejte uležet do lednice, než si připravíte náplň.

03.

Do větší mísy vložte všechny suroviny – cream cheese, mascarpone, vajíčka a šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozřízněte, špičkou nože z něj vyškrabte semínka a ty přidejte do mísy (případně jen přikapejte vanilkový extrakt). Ručním šlehačem pak vše na nejnižší možnou rychlost šlehejte klidně až 30 minut. Pokud byste zvolili rychlejší stupeň, ingredience by se našlehaly na objemu a to vy NEchcete. Hotovou hladkou náplň vložte do nachystaného korpusu a povrch uhlaďte.

04.

Dort pak vložte na 90 minut do trouby vyhřáté na 100–110 stupňů. Pokud byste troubu přehřáli na víc, náplň by opět nabrala na objemu a bylo by po cheesecaku.

05.

Hotový dort nechte vychladnout, a pak jej potřete rozvařenou jahodovou marmeládou. Podle nálady a chuti vršek dortu ozdobte jahodami.

Pokud je to na vás příliš složité a zdlouhavé, vyzkoušejte cheesecakové jednohubky.

Reklama

Související témata:

Načítám