Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: mpessaris, Shutterstock.com

Foto: mpessaris, Shutterstock.com

Horké počasí si vyloženě žádá nějaký dobře vychlazený nepečený dezert. Jestli máte rádi kombinaci jahod a kokosu, tak pro vás máme recept na skvělý nepečený cheesecake s jahodami a kokosem!

20 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 30 × 30 cm
  • 350 g ovesných sušenek
  • 150 g másla
  • 1 kelímek mascarpone
  • 250 g čerstvého krémového sýru
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 panák Malibu
  • 1/2 hrnku cukru
  • 3 lžičky želatiny
  • 500 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Sušenky nadrťte (mně se osvědčil váleček na maso a sušenky v utěrce, aby drobky nebyly všude), smíchejte s rozpuštěným máslem, udusejte na dno formy a vložte ztuhnout do lednice.

02.

V míse smíchejte mascarpone s cream cheese a kokosovým mlékem, toho si nechte asi 0,5 dl bokem na rozpuštění želatiny. Přidejte Malibu a cukr.

03.

Tu trošku mléka zahřejte, vložte do něj želatinu a metličkou rozmíchejte. Pak ji za stálého míchání přes sítko přelijte do směsi v míse, vše důkladně promíchejte a nalijte na sušenkové dno.

04.

Dezert nechte asi 30 minut v lednici tuhnout, a pak jeho povrch poklaďte polovinami jahod – pokud byste je pokládali hned, propadly by se na dno a nebyly by krásné na pohled. Pak dezert nechte dotuhnout v lednici ideálně přes noc.

Zaujal vás nepečený moučník? Podívejte se na naše další nepečené dezerty s ovocem.

Související témata:

Načítám