Hlavní obsah

Citronový cheesecake s brusinkovým kompotem

Hodnocení:
(89)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
nízká

Vánoce se blíží, vy máte chuť na něco sladkého, ale vánoční cukroví to není ani náhodou? Máme pro vás tip, jak to elegantně vyřešit: cheesecake s chutí citronu osvěží a brusinky mu dodají tu pravou zimní atmosféru.

Ingredience pro:
20 cm průměr formy
Na sušenkové dno
  • 16 grahamových sušenek
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
Na dort
  • 650 g sýru cream cheese
  • 3 vejce
  • 50 ml citronové šťávy
  • kůra z jednoho citronu
Na brusinky
  • 250 g brusinkového kompotu
  • kůra z půlky pomeranče
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 170 °C. Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte válečkem na nudle nebo v mixeru a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Hmotu pak udusejte na dno dortové formy. Vložte do trouby na 10 minut zapéct.

Krok 2: Mezitím vyšlehejte cream cheese o pokojové teplotě při nízkých otáčkách - konečná struktura je hedvábně jemná. Jedno po druhém do sýru zašlehejte i vejce a nakonec i citronovou kůru a šťávu.

Krok 3: Hmotu nalijte na předpečený sušenkový korpus a asi 45 minut pečte, dokud není dort tuhý. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak teprve uložte do lednice vychladit.

Krok 4: Brusinkový kompot podle chuti promíchejte s trochou pomerančové kůry. Pak jej rozprostřete po povrchu připraveného cheesecakeu a podávejte.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama