Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Máte chuť na něco sladkého? Máme pro vás tip, jak to elegantně vyřešit: cheesecake s chutí citronu osvěží a brusinky mu dodají tu pravou chuť.

30 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 cm průměr formy
Sušenkové dno
  • 16 ks grahamových sušenek
    1
  • 4 lžíce másla
    7
Náplň
  • 650 g čerstvého krémového sýru
    7
  • 3 ks vejce
    3
  • 50 ml citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
Brusinkový přeliv
  • 250 g brusinkového kompotu
  • 1 lžička pomerančové kůry
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 170 °C. Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte válečkem na nudle nebo v mixeru a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Hmotu pak udusejte na dno dortové formy. Vložte do trouby na 10 minut zapéct.

02.

Mezitím vyšlehejte cream cheese o pokojové teplotě při nízkých otáčkách - konečná struktura je hedvábně jemná. Do sýru zašlehejte postupně obě vejce a nakonec i citronovou kůru a šťávu.

03.

Hmotu nalijte na předpečený sušenkový korpus a asi 45 minut pečte, dokud není dort tuhý. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak teprve uložte do lednice vychladit.

04.

Brusinkový kompot podle chuti promíchejte s trochou pomerančové kůry. Pak jej rozprostřete po povrchu připraveného cheesecakeu a podávejte.

Načítám