Hlavní obsah

Jak často chtějí mít lidé sex? Muži a ženy se konečně shodnou!

Foto: Thinkstock

Není podstatné, jak často se milujete, nejdůležitější je, že frekvence vyhovuje vám oběmaFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak často by se lidé měli milovat? Optimální frekvence milostných setkání by měla vyhovovat oběma, tvrdí odborníci! Kdo konečně definoval slovo „optimální“? Obyčejní lidé z ankety! Jak to vidí?

Článek

O tom, jak často by se lidé žijící v páru měli milovat, se vedou nekonečné debaty. Pro jednoho je milování jednou týdně málo, pro dalšího zase až moc. Vše se odvíjí od zdravotního i psychického stavu, partnerských problémů, věku a dalších faktorů, mezi které může patřit i prostá partnerská dohoda.

Ukázalo se však, že bez ohledu na to, že muž chce sex zpravidla častěji a ženy jsou zase více unavené, mají obě pohlaví stejný názor na to, jaká četnost intimních styků je ta naprosto ideální. Pravdu zjistil on-line průzkum seznamovací služby Elite Singles, který uveřejnil magazín Women´s Health.

Kdy jsou lidé nespokojeni?

Šesti stovkám respondentů byla položena otázka, co si myslí o romantických vztazích, sexualitě a spokojenosti v partnerství. Je zajímavé, že muži i ženy svorně hlásili, že milování jednou za týden je prostě málo. 65 % žen a 69 % mužů proneslo, že by chtěli mít sex několikrát týdně. Většina lidí by tak uvítala milostné setkání aspoň dvakrát během sedmi dní, což se dá považovat za kompromis mezi „chtivými muži“ a „unavenými ženami“.

Foto: Thinkstock

Muže baví sex jen o málo víc než ženy, alespoň to tvrdí průzkumFoto: Thinkstock

Dvakrát? To se dá!

„Podle mě je to opravdu optimální a při této frekvenci by vztah mohl fungovat. Zdá se mi to akorát,“ přitakává čtenářka Ester a její protějšek také znalecky přikyvuje. „Ano, je to tak. Myslím, že sex dvakrát týdně není nic, co by nabouralo pracovní a ani jiné plány. Za mne je to vyhovující a byl bych rád, kdybychom k tomu doma nějak dospěli,“ s úsměvem na rtech říká Esterčin přítel Slávek, jež šibalsky pokukuje po svojí lásce.

Zdá se tedy, že muži i ženy konečně našli společnou řeč, která odtajnila recept na šťastný partnerský a milenecký život. Jenže všichni víme, že někdy se to lehce řekne, ale hůř udělá. Jak se zachovat, když je sexu nějak podezřele málo?

Společné zážitky? Základ!

„Poté, co počáteční nabuzené libido začne být unavenější, akt sám se často stává zvykem,“ nechal se slyšet Erick Janssen, vědecký pracovník Kinseyho institutu pro výzkum pohlaví a reprodukci na Indiana University v Bloomingtonu s tím, že když už k tomu dojde, není to konec světa.

Aby se zabránilo nedorozuměním a jakési partnerské vyčpělosti a nudě, je třeba vyvinout společné úsilí v boji proti syndromu spolubydlících, což je režim, kdy spolu dva žijí skoro jako bratr a sestra. Takhle dopadnout rozhodně nechcete?

Foto: Thinkstock

Život si stále zpestřujte, jinak můžete propadnout stereotypům a syndromu spolubydlícíchFoto: Thinkstock

„Pokračujte v plánování zábavných cest, flirtujte, vytvářejte romantická gesta a udržujte tak jiskru při životě,“ doporučuje všem svým klientů psychiatrička Catherine Birndorf z New Yorku, která se mimo jiné zabývá právě opadnutím vášně v partnerství.

„Lék" na ženskou nechuť

Co se týče konkrétně žen, těm by maximálně prospělo víc spontánnosti. Další odborník, tentokrát sociální psycholog Roy Baumeister z Florida State University, díky komplexnímu studiu porovnávajícímu mužské a ženské libido zjistil, že muži jsou spontánnější a mají dvakrát častěji rozmanité fantazie. Pokud by se jim v tomto ženy aspoň trochu přiblížily, dalo by se na optimální frekvenci styků dosáhnout poměrně snadněji. Tak hodně štěstí!

A jak často se milujete právě vy? Je podle vás dvakrát týdně ono vytoužené optimum?

Načítám