Hlavní obsah

Jak dostat letní atmosféru do bytu? Tyhle dekorace to umí

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čas prázdnin a dovolených se sice kvapem blíží, ale nějakou chvíli si ještě počkáme. Jestli si chcete čekání zkrátit, vyzkoušejte naše tipy pro domácnost a začněte si užívat letní atmosféru doma už teď.

Článek

Taky se těšíte na teplé letní dny, bezstarostné chvíle strávené venku u vody a romantické večery při západu slunce? Na dovolenou si většina z nás bude muset ještě chvilku počkat, ale naladit se na tu správnou notu můžete hned. Stačí sehnat pár drobností a rázem budete mít léto alespoň u sebe doma.

Dekorace s motivy léta

Patříte-li mezi ty, kteří chtějí všechno hned, asi bude nejlepší, když vyrazíte do obchodu a nakoupíte pár vhodných doplňků. Během jednoho odpoledne tak snadno vyladíte svůj byt do svěžích letních barev.

Začněte třeba v kuchyni. K vyvolání letní nálady se hodí barevný ubrus s letními motivy, prostírání s tropickými rostlinami nebo pár modro-bílých talířů a váza s řezanými květy.

Do obýváku si zas můžete pořídit bílo-modré polštáře nebo závěsy v pískové barvě. A v ložnici stačí jen vyměnit povlečení. Je na vás, jestli bude spíše v námořnickém stylu s bílo-modrými pruhy, nebo zda zvolíte květy či veselé barevné puntíky.

Nezapomínejte ani na koupelnu. Tady to vyřeší ručníky s plážovými motivy nebo koupelnová předložka s dekorem mořských živočichů či oblázků.

Foto: Bonami.cz

Prostírání Home de Blue Tropical Palms je dekorací, díky níž proměníte svou kuchyň během chvilky. Cena: 209 Kč Foto: Bonami.cz

Foto: Bella Rose

Posnídejte u stolu prostřeného v námořnickém stylu Foto: Bella Rose

Foto: Terve.cz

Bavlněné luxusní povlečení na přikrývku a polštář s ikonickým květovaným vzorem Unikko dodá ložnici tu správnou letní atmosféru. Rozměry na jednolůžko 150 x 210 cm, povlak na polštář 50 x 60 cm. Cena: 3250 Kč Foto: Terve.cz

Foto: Bonami.cz

Prázdninově vás naladí set modrého ručníku a osušky Hamman Sultan. Cena: 390 Kč Foto: Bonami.cz

Foto: 4home.cz

Koupelnová sada Mořské lastury s moderním 3D potiskem je opatřená protiskluzovým latexovým nátěrem. Cena: 599 KčFoto: 4home.cz

Tisk na plátno, laminování a obrázky

Pokud netoužíte jen po momentální změně, ale chcete si užívat léta delší dobu, a to třeba i za podzimních deštivých dní, asi budete ochotni investovat víc peněz i nějakou tu námahu. Začněte tím, že projdete fotky z dovolených a vyberete takovou, která ve vás vyvolává nádherné vzpomínky, například na pobyt někde na pláži. Pak už jen stačí zvolit technologii, která vám nejvíc vyhovuje, jako jsou například tisk na plátno, laminování nebo klasické zarámování. A pak ještě zbývá vybrat některou z mnoha firem, které tyto služby nabízejí, a zhruba za dva týdny máte hotovou originální dekoraci.

O něco rychlejší bude nákup obrazové tapety (jak tapetovat, krok za krokem). Záleží jen na vás, zda upřednostníte pláž, palmy, hory nebo růžový sad. Možnosti jsou neomezené. Můžete dokonce zadat do výroby tapetu podle vlastní fotky.

Foto: LikeFoto.cz

Vyberte fotku z nekrásnější letní dovolené a nechte si ji zalaminovatFoto: LikeFoto.cz

Foto: Pixers

Fototapetu s motivem rozkvetlého záhonu růží ze saténového, odolného a ekologického materiálu bez problémů sami nalepíte. Můžete si zvolit rozměr podle potřeby. Cena: od 1199 KčFoto: Pixers

Středomořský styl, jungle i boho

Nechcete se spokojit jen s drobnostmi? Pak se pusťte do větších úprav. Aby měly ten správný punc letní pohody, můžete se inspirovat některými interiérovými styly. Jedná se hlavně o styl středomořský, jungle, boho nebo venkovský.

Ke středomořskému stylu asi není co dodávat. Sám jeho název napovídá, že jsou pro něj typické barvy slunce, písečných pláží a mořské hladiny. Z jungle stylu, který se inspiruje džunglí a divočinou, si můžete „vypůjčit“ především rostlinné motivy, díky nimž bude váš byt plný zeleně, přestože možná zrovna nepatříte mezi zdatné pěstitele pokojovek.

Jásavé barvy a nespoutanost boho stylu doslova rozzáří každou místnost, a to bez ohledu na počasí. Boho styl je ztělesněním radosti ze života, proto není divu, že k létu se báječně hodí. Ani o venkovském stylu asi nikdo nemá pochyby, že by v něm chyběly prvky připomínající léto. Stačí si jen vzpomenout na „babičkovské“ kuchyně či ložnice, které zdobily textilie plné drobných kvítků.

Foto: Westwing

Středomořský styl je ideální inspirací pro zařizování interiéru s letní atmosférouFoto: Westwing

Foto: Pixers

Díky jungle stylu se obklopíte zelení, aniž byste museli vynikat v pěstování pokojovek Foto: Pixers

Foto: Westwing

Kouzlo boho stylu spočívá především v nespoutanosti a optimistické barevnosti Foto: Westwing

Foto: Bella Rose

Pro venkovský styl jsou typické textilie s drobnými kvítkyFoto: Bella Rose

Grafosklo pro ty, kdo chtějí mít léto celý rok

Co dělat, když zimu doslova nesnášíte? Pak vám nezbude nic jiného, než se alespoň doma obklopit věčným létem (letní trendy pro váš byt). Co třeba investovat do potisku různých letních motivů na nábytek nebo obklady stěn pomocí speciálních technologií?

Celoroční relaxaci ve svěží zeleni vám umožní například grafosklo. Jedná se o speciální úpravu, kdy se vybraný motiv zalaminuje pod skleněnou tabuli, takže může ozvláštnit jakoukoliv plochu ve vašem interiéru. A vy tak získáte originální obklad za kuchyňskou linkou, designové celoskleněné dveře či celou stěnu evokující letní atmosféru.

Foto: Trachea

Díky speciální technologii T.acrylic můžete mít v kuchyni rozkvetlé vlčí máky po celý rok Foto: Trachea

Foto: JAP Future

Celoroční odpočinek mezi trávou, vzrostlými stromy a sluneční paprsky vám zajistí celoskleněná stěna Forest Foto: JAP Future

Když jsme u toho chystání se na léto, mohlo by vás zajímat, jaký je teď trendy nábytek na balkon.

Reklama

Načítám