Hlavní obsah

Rychlý restart pro váš byt: „Jedlé“ dekorace umí vykouzlit příjemnou atmosféru

Foto: Bella Rose

Foto: Bella Rose

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jarní dekorace je ještě brzy, vánoční jsou passé. Čím si nyní vyzdobit interiér? Zkuste něco odlehčeného, co vykouzlí příjemnou atmosféru i úsměv na rtech. Máme pro vás tipy na „jídelní“ dekorační předměty.

Článek

Každý by je popsal jinak a od někoho by si možná vysloužily i přívlastek bláznivé... Rozhodně však nejsou nudné. Představujeme dekorace „k nakousnutí“, které se inspirují jak barevnými dary přírody, tak třeba roztomilými cukrářskými výrobky.

Ananas, hruška nebo jablíčko...

Na trhu najdete spoustu zajímavých ozdob a předmětů s motivem ovoce či přímo v jeho tvaru. Letošní kolekce jsou ve znamení jablek, třešní a jahod a objevují se zejména na doplňcích do kuchyně, nádobí a bytovém textilu. Velká část „ovocných“ ozdob je určená pro děti – třeba obrázky na zeď, polštářky, hračky nebo LED lampičky.

Foto: Bella Rose

Zlatá třešeň vynikne všude, kam ji postavíte. Cena 154 KčFoto: Bella Rose

Foto: H&M

Svíčka v keramické dóze ve tvaru ananasu rozhodně nezapadne. Na výběr je ze zlaté, bílé, stříbrné či černé varianty. Cena 179 KčFoto: H&M

Foto: Bella Rose

Nádoba na led jako zlatý ananas – luxusní design se bude vyjímat zvlášť v moderním interiéru. Cena 2299 KčFoto: Bella Rose

Foto: Designoutlet

Keramická mísa Apple bude ozdobou každého jídelního stolu. Cena 2175 KčFoto: Designoutlet

Voňavý závan léta po celý rok

Ovocné a zeleninové dekorace evokují letní pohodu – využijete je tak víckrát do roka, třeba právě nyní a podruhé v sezoně. „Na jednu stranu motiv ovoce spíše koresponduje s letním obdobím, na druhou právě teď vnese trochu barev do interiéru a přebije hrozící pochmurnou náladu,“ míní Tereza Olszyński z obchodu s bytovými doplňky La Almara.

Celoročně se dekorace s ovocnými a zeleninovými náměty přirozeně hodí k venkovskému stylu. A některé výrazné kousky se – možná překvapivě – skvěle uplatní i v interiéru moderním či avantgardním, kde je kladen důraz na každý detail.

Foto: La Almara

Hrnek (400 ml) s motivem ovoce zlepší náladu, i když je pošmourné ráno. Cena 139 KčFoto: La Almara

Foto: Bella Rose

Ananas patří k oblíbené inspiraci designérů. Dejte si fotografii svých nejbližších do vtipného rámečku. Cena 319 KčFoto: Bella Rose

Foto: La Almara

Roztomilé dortíky jako dekorace potěší nadšené cukrářky a především dietářky. Cena na dotazFoto: La Almara

Foto: La Almara

Skleněný košíček k zavěšení využijete jako milou dekoraci třeba na rodinné oslavě. Cena 62 Kč za kusFoto: La Almara

Hravý prvek svědčí mnoha stylům

„Některé vzory působí retro dojmem, a skvěle tak pasují do rustikálního stylu bydlení nebo na chalupu. Naopak výrazné zlaté doplňky jako ananas nebo třešeň jsou zajímavým solitérem a hodí se i do moderních, designových interiérů. Všechny doplňky působí veselým a hravým dojmem, navozují příjemnou a odlehčenou náladu,“ uvádí Eva Šlesingerová z obchodu Bella Rose. 

Předměty „k nakousnutí“ lze užít buď samostatně, anebo můžete stejný motiv v interiéru opakovat: sladit v jednom dekoru je možné kuchyňský porcelán s textilem – utěrky, chňapky, ubrusy či závěsy a k tomu misky a hrníčky. Na pohovce v obývacím pokoji se pak bude vyjímat třeba polštářek ve vzhledu melounu či kiwi.

Foto: Bella Rose

LED lampička – hruška s milým obličejem – navodí příjemnou večerní atmosféru v dětském pokoji. Cena 394 KčFoto: Bella Rose

Foto: La Almara

Veselá těžítka na ubrus ve tvaru jahod jsou nejen hezká, ale i praktická. Cena 199 Kč za sadu čtyř kusůFoto: La Almara

Foto: Bonami

Ještě něco pro milovníky ananasu – utěrka Woouf Pineapple. Cena 199 KčFoto: Bonami

Foto: LevneZde.cz

Ovocné lenošení: je libo meloun, kiwi nebo pomeranč? Tyhle dekorační polštáře lze použít i jako podsedáky. Cena 179 Kč za kusFoto: LevneZde.cz

Jak se vám líbí tento typ dekorací?

Reklama

Související témata:

Načítám