Hlavní obsah

Jak mít močový měchýř pod kontrolou?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechtěný únik moči je intimní téma, o němž neradi mluvíme. Podle odhadů jím však v ČR trpí více než 700 tisíc lidí, z nichž 80 % jsou ženy. Víte, jak můžete podpořit a posílit funkce močového měchýře?

Článek

Staří nebo mladí – v případě slabosti močového měchýře na věku tolik nezáleží. U žen patří mezi nejčastější formy slabosti močového měchýře tak zvaná zátěžová neboli stresová inkontinence. Ta vzniká důsledkem oslabeného svalstva v oblasti pánve a močového měchýře, a to například vlivem těhotenství, vícečetných porodů, nadváhy nebo hormonálních změn, jako je tomu v období přechodu

. K nechtěnému úniku moči pak mohou vést i tak běžné podněty, jako jsou chůze do schodů, kašel, kýchnutí nebo smích.

Zjistěte, jak podpořit a posílit funkci močového měchýře

I ženy potřebují dýni

Cíleným tréninkem lze dosáhnout posílení svalstva pánevního dna, a tedy i zlepšení funkce močového měchýře. Nepodceňujte ale ani sílu zevnitř. Při posílení funkce močového měchýře a slabého pánevního dna se osvědčily například účinky dýňových semen.

Ale není dýně jako dýně. Obsažené látky a jejich zpracování hrají v případě dýňového extraktu rozhodující roli. Navíc se ukázalo, že se bioaktivní látky nenacházejí v oleji z dýňových semen, ale naopak v jejich bezolejnatých částech.

Vědecké studie s patentovaným speciálním extraktem z vysoce kvalitních štýrských dýní potvrzují posilující účinek na močový měchýř a svalstvo pánevního dna. K zesílení dobrého pocitu ženy pak přispívá i kombinace suchého extraktu z dýňových semen a sójových izoflavonů.

I ženy potřebují dýni

Kvalita se počítá

Velmi důležité je vybírat si v lékárně kvalitní produkty se standardizovaným extraktem v podobě tablet. Pouze tablety poskytují rostlinnému extraktu požadovanou ochranu a zároveň cílené uvolňování účinných látek v těle.

Doplněk stravy Dr. Böhm Dýňové tablety pro ženu obsahují 20krát zkoncentrovaný, speciální patentovaný bezolejný EFLA940 extrakt ze semen štýrské dýně obohacený o sójové izoflavony. Posilují tak funkci močového měchýře a svalstvo pánevního dna. K dostání jsou výhradně v lékárnách. Více informací najdete na www.drboehm.cz.

Dr. Böhm: Dýňové tablety pro ženu

Reklama

Související témata:

Načítám