Hlavní obsah

Jak na vaječnou omeletu, aby byla nadýchaná, a ne syrová?

 

Reklama

Vaječná omeleta je ideální pozdní snídaně a dá se připravit na mnoho způsobů. Co dělat, aby vám nevyšla suchá a tuhá vaječná placka? Podívejte se na video! Naučíte se francouzskou omeletu jako od šéfkuchaře: vláčnou, efektně přeloženou a nadýchanou jako obláček.

Článek

Pro přípravu omelety si nachystejte všechny ingredience. Vajíčka rozklepněte do misky, přilijte lžíci vody, osolte, opepřete a ruční metličkou dobře prošlehejte. V pánvi rozpusťte máslo a vlijte do něj vaječnou směs. Máslo by nemělo být příliš rozpálené, ale opravdu jen rozpuštěné. Vejce nechte zespodu jemně ztuhnout a pomocí obracečky je posouvejte směrem ke středu. Zároveň naklánějte pánvičku tak, aby na dno mohla stéct nesražená vejce. Postup několikrát opakujte.

Až bude omeleta z poloviny hotová, přestaňte míchat a nechte ji zespoda zatáhnout. Povrch posypte nastrouhaným sýrem a pomocí obracečky opatrně zarolujte. Horkem uvnitř v ní dojdou i tekutější části vajíček. Přesuňte na talíř, posypte pažitkou a podávejte. Po takové omeletě se jen zapráší.

Máte rádi rychlá a osvědčená jídla z vajec? Podívejte se, jak připravit nejlepší míchaná vajíčka.

Reklama

Související témata:

Načítám